Tapas med røget dyrekølle, laks og rejesalat

Tapastallerken

Tapas med røget dyrekølle, laks og rejesalat

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Røget dyrekølle med rødpebermos

  • 2-3 skiver dyrekølle pr. person
  • 3 stk rød peber
  • 2 stk skalotteløg
  • 100 g sukker
  • 1 dl Cherryvineddike
  • 1 stk citron — skal
  • 1 spsk timianblade

Laks med æble-mangosalat

  • 75 g laks pr person
  • 2 spsk Creme Fraiche 38%
  • 2 spsk krydderurter
  • salt og peber
  • revet peberrod
  • 1 stk mango
  • 2 stk små æbler
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 3 spsk Trøffelolie
  • salt og peber

Rejesalat med rygeostcreme

  • 150 g rejer
  • 100 g rygeost
  • 1/4 dl CremeFraiche 18%
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 2 stk forårsløg
  • salt og peber
  • 6 stk wontondej
  • olie

Sådan gør du

Røget dyrekølle med pimentmos

  • Bag rød peber ved 250 grader til de er "småsorte".
  • Kom dem i en pose i ca. 10 min.
  • Fjern skindet, del dem og fjern kemer.
  • Gem saften.
  • Pil løg — hakkes fint
  • Hak de røde pebre.
  • Sukker smeltes til karamel — tilsæt eddike.
  • Koges ned til lagen er sød — sur.
  • Tilsæt rød peber, løg og timianblade.
  • Lad det simre til det har en passende konsistens.
  • Kom citronskal ved og smag til med salt, peber og sukker.

Laks med æble-mangosalat

  • Skær en tynd skive laks pr. person. Kanter og andre ureelle stykker hakkes fint.
    Vendes med creme fraiche og krydderurter. Smages til med salt, peber og revet peberrod.
    Pak massen ind i den store skive laks. Rulles så det bliver runde kugler.
    Sættes i ovnen ved 150 0 i ca. 5-6 min. Tages ud.
    Skær æblekød og mangokød i små tem.
    Vendes i balsamico og trøffelolie.
    Smages til med salt og peber.

Rejesalat med rygeostcreme

  • Rør rygeost og creme fraiche sammen. Smag til med salt, peber og sennep.
    Snit forårsløg fint. Vendes i cremen.
    Pres væden fra rejerne. Vendes i cremen.
    Dejen skæres over, så der bliver en trekant.
    Pensel med olie.
    Bages i ovnen ved 200 0 i 5-6 min.

Noter

December 2008

Forslag til menu:

Bagt sandart med basilikum, salviesmør, tomat-jordskokkepuré og rødvinssauce

Hvid chokolade pannacotto med ananas

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering