Bagt sandart med basilikum, salviesmør, tomat-jordskokkepuré og rødvinssauce

SONY DSC

Bagt sandart med basilikum, salviesmør, tomat-jordskokkepuré og rødvinssauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g fisk pr. person
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk hakket salvie
  • 2 spsk hakket basilikum
  • Salt — peber
  • 3 stk skorzonerrødder
  • Olie — salt — peber

Sauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk hel peber
  • 2 stk laurbærblade
  • 1/2 stk fennikel
  • 1/2 dl Balsamico
  • 2 dl Rødvin
  • 1 dl Portvin
  • 3 dl Mørk fond

Puré

  • 900 g jordskokker
  • 4 dl Hønsefond
  • 25 g smør
  • salt — peber
  • 5 stk store tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk timianblade
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Rens fisken, skrab skindet og skær fisken ud i portionsstykker.
  • Blend smør med kydderurter, med salt og peber.
  • Smør kødsiden med smørret og stil fisken på køl.
  • Ved serveringen sættes fisken i ovnen ved 200 0 i ca. 10-15 min.

Puré

  • Skræl jordskokker — skæres i grove tem.
  • Koges møre i hønsefond.
  • Hæld væden fra.
  • Moses med en gaffel — kom smør i og smag til med salt og peber.
  • Blancher tomaterne — fjern skind og kerner.
  • Kom tomatkød, presset hvidløg, timianblade og lidt olivenolie i et ildfast fad.
  • Sættes i ovnen ved 150 grader i 20 min. — tages ud og hakkes.
  • Kom tomatmassen i bunden af en smurt portionsform.
  • Kom jordskokkepure over — lunes ved serveringen i ovnen ved 200 grader i 10 min.

Skorzonerødder

  • Skorzonerrødder skrælles og skylles.
  • Skrælles i tynde skriver — friteres i olie og lægges på køkkenrulle.

Sauce

  • Rens løg og fennikel — skæres i tem. Sauteres af i olie.
  • Kom peber og laurbærblade på. Tilsæt blasamico og rødvin — koges ned.
  • Fond tilsættes — koges ned.
  • Sigt saucen.
  • Ved serveringen koges saucen ned med portvin og smages til med salt og peber.

Noter

December 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering