
Ovnbagt torskeryg i butterdej med østers og milde krydderier
Antal: 6
Ingredienser
- 6 stk torskeryg
- 12 stk østers
- 1 stk porre i julienne
- 3 stk skalotteløg finthakket
- 6 stk butterdej
- 2 stk æggeblommer
- 5 g ingefær
- 5 g hvidløg knust
- 3 g karry
- 1/2 g safran
- smør
- 2 dl hvidvin
- 1/2 dl østerssaft
- 2 dl fond
- 2 dl fløde
Sådan gør du
Butterdej
- 6 stk butterdej å 5×5 cm pensles med æggeblomme. Bages i ovn ved 150 grader i ca. 20 min. Afkøles og flækkes i 2 stykker ( Bund og top.
Torsk
- De 6 stykker torsk krydres med salt og peber. Anbringes i et smurt ildfast fad. Kom en klat smør på hver af stykkerne og fordel de finthakkede skalotteløg hen over. Bages i ovn ved 250 grader i 12 min.
Østers
- østers åbnes ( gem 6 af de pæneste skaller til serveringen ) kommes i en gryde med porrestykkerne, koges let i 15-20 sekunder. Vandet hældes fra og stilles til side.
Sauce
- Sauter ingefær, det knuste hvidløg, karry og safran i lidt smør i en kasserolle. Hvidvinen, østerssaft og fonden tilsættes. Dette koges i ca IO min. , sigtes og reduceres til assende konsistens med fløde, herefter monteres med koldt smør og der smages til med salt og peber.
No Comments