Æbletærte med mango is og appelsin sauce

feb2022d

Æbletærte med mango is og appelsin sauce

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Is

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl æggeblomme
  • 100 g flormelis
  • 1/2 stk mango
  • 1/4 bdt basilikum

Sauce

  • 1/2 stk mango
  • 3 dl appelsin juice
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilie pulver
  • friteret basilikum blade til pynt

Tærtedej

  • 100 g smør
  • 100 g cremefraiche 18%
  • 200 g mel
  • 50 g flormelis

Tærtefyld

  • 150 g mandler
  • 100 g smør
  • 75 g brun farin
  • 2 stk æg
  • 3 stk æbler

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og flormelis til det er luftigt. Skræl mango og skær kødet fra, blend det og vend det i æggemassen.
  • Pisk fløden stiv, pluk basilikum blade og snit det fint, vend fløde og basilikum i æggemassen.
  • Kommes i portions forme og sættes på frost.

Sauce

  • Blend mango kød i appelsin juice og kommes i en gryde, koges ned med sukker og vanilie pulver til det har en let sirups konsistens, sættes på køl indtil brug.

Bund

  • Vend mel og flormelis sammen, skær det kolde smør i tern og smulder det i melet, samles med cremefraiche.
  • Hæld dejen ud på en mel drysset bord og ælt dejen sammen, rulles ud og kommes i smurte portions forme, stik dejen med en gaffel og sæt på køl.

Fyld

  • Blend mandlerne meget fint, pisk smør og brun farin luftigt, vend mandelmelet i smørblandingen.
  • Pisk æg i et af gangen, fordel massen i tærterne.
  • Skræl æblerne og fjern kernehus og skær i tern. Vend æbletern i lidt sukker, lægges fint på tærterne, sættes i en forvarmet ovn i 30-35 min ved 180 grader.
  • Pluk basilikum og fritér i neutral olie (husk at bladene skal være tørre) lægges på køkkenrulle indtil brug.

Noter

Februar 2022

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering