Æbletærte med mango is og appelsin sauce
Antal: 6
Ingredienser
Is
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 dl æggeblomme
- 100 g flormelis
- 1/2 stk mango
- 1/4 bdt basilikum
Sauce
- 1/2 stk mango
- 3 dl appelsin juice
- 100 g sukker
- 1 tsk vanilie pulver
- friteret basilikum blade til pynt
Tærtedej
- 100 g smør
- 100 g cremefraiche 18%
- 200 g mel
- 50 g flormelis
Tærtefyld
- 150 g mandler
- 100 g smør
- 75 g brun farin
- 2 stk æg
- 3 stk æbler
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og flormelis til det er luftigt. Skræl mango og skær kødet fra, blend det og vend det i æggemassen.
- Pisk fløden stiv, pluk basilikum blade og snit det fint, vend fløde og basilikum i æggemassen.
- Kommes i portions forme og sættes på frost.
Sauce
- Blend mango kød i appelsin juice og kommes i en gryde, koges ned med sukker og vanilie pulver til det har en let sirups konsistens, sættes på køl indtil brug.
Bund
- Vend mel og flormelis sammen, skær det kolde smør i tern og smulder det i melet, samles med cremefraiche.
- Hæld dejen ud på en mel drysset bord og ælt dejen sammen, rulles ud og kommes i smurte portions forme, stik dejen med en gaffel og sæt på køl.
Fyld
- Blend mandlerne meget fint, pisk smør og brun farin luftigt, vend mandelmelet i smørblandingen.
- Pisk æg i et af gangen, fordel massen i tærterne.
- Skræl æblerne og fjern kernehus og skær i tern. Vend æbletern i lidt sukker, lægges fint på tærterne, sættes i en forvarmet ovn i 30-35 min ved 180 grader.
- Pluk basilikum og fritér i neutral olie (husk at bladene skal være tørre) lægges på køkkenrulle indtil brug.
Noter
Februar 2022
No Comments