
Fiskesuppe med skaldyr
Antal: 6
Ingredienser
Grundsuppe
- 1 kg. fiskeben
- 1 dl. vineddike
- 1/2 fl hvidvin
- 1 1/4 l hønsefond
- olie
- 2 stk. løg
- 1/2 fed hvidløg
- 1/2 stk porre
Aioli
- 2 stk æggeblommer
- 2 tsk Dijonsennep
- 4-6 fed hvidløg
- 2 dl olie raps
- salt, peber og citronsaft
Suppe
- 1/2 stk porre
- 1 stk løg
- 1 stk rød chili
- 3 spsk tomatpuré
- 1 spsk paprika
- olie
Fyld
- 1/2 stk rød peberfrugt
- 1/2 stk gul peberfrugt
- 3 stk tigerrejer pr person
- 3 stk jomfruhummer pr person
- trøfffelolie
- salt og peber
- små træspyd
Sådan gør du
Grundsuppe:
- Rist fiskebenene af i olie. Tilsæt eddike, hvidvin og fond.
- Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
- Lad suppen simre i 15 min. Sigt suppen.
Suppe:
- Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
- Ristes af i olie.
- Kom tomatpure og paprika i – lad det simre i 5 min.
- Tilsæt fiskefonden og lad suppen koge i 10 – 15 min.
- Sigtes.
- Ved serveringen varmes suppen.
- Smages til med salt og peber.
Fyld:
- Rens skaldyr og peberfrugt. Skær peberfrugten i strimler.
- Sættes på et spyd – skiftevis skaldyr og peberfrugt.
- Pensles med olie og steg dem i ovnen ved 200 grader.
Aioli:
- Pisk æggeblommerne med sennep og salt til det er stift.
- Hæld lidt olie i ad gangen og pisk til det har en passende konsistens.
- Smages til med presset hvidløg, citronsaft og peber.
- Til suppen serveres tynde ristede skiver af flutes.
Noter
Oktober 2005
No Comments