Jordskokke pannacotta med marinerede rejer og stenbiderrogn

Feb2022

Jordskokke pannacotta med marinerede rejer og stenbiderrogn

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Jordskokker

  • 400 g jordskokker
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 75 g rygeost
  • salt — peber
  • 3 blade husblas
  • 25 g rogn per person
  • salt og peber

Rejer

  • 200 g rejer
  • 1/2 stk agurk
  • 5 stk radiser
  • 3 stk forårsløg
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1 stk citron saft
  • 2-3 spsk honning
  • 1/4 bdt purløg
  • salt peber

Sådan gør du

Jordskokker

  • Skræl jordskokker, løg og hvidløg. Skæres i tern og koges møre i fløde og mælk.
  • Læg husblas i blød i kold vand, blend de nu møre jordskokker med rygeost, vrid vandet fra husblas og opløs dem i den varme jordskokke masse, sigtes med det samme, kommes op i portions forme og sættes på køl.

Rejer

  • Kom rejer op i en sigte og lad dem dryppe af, skræl agurk, tag kernerne ud og skær agurken i fine tern
  • Rens radiser og forårs løg og skæres i fine tern.
  • Pisk olie, citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber.
  • Vend rejer og de fintsnittede grøntsager i, samt fint snittet purløg og lad det trække indtil brug, smag til med salt og peber.
  • Stenbiderrognen smages til med salt og peber.

Noter

Februar 2022

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering