Jordskokke pannacotta med marinerede rejer og stenbiderrogn

Feb2022

Jordskokke pannacotta med marinerede rejer og stenbiderrogn

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Jordskokker

  • 400 g jordskokker
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 75 g rygeost
  • salt — peber
  • 3 blade husblas
  • 25 g rogn per person
  • salt og peber

Rejer

  • 200 g rejer
  • 1/2 stk agurk
  • 5 stk radiser
  • 3 stk forårsløg
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1 stk citron saft
  • 2-3 spsk honning
  • 1/4 bdt purløg
  • salt peber

Sådan gør du

Jordskokker

  • Skræl jordskokker, løg og hvidløg. Skæres i tern og koges møre i fløde og mælk.
  • Læg husblas i blød i kold vand, blend de nu møre jordskokker med rygeost, vrid vandet fra husblas og opløs dem i den varme jordskokke masse, sigtes med det samme, kommes op i portions forme og sættes på køl.

Rejer

  • Kom rejer op i en sigte og lad dem dryppe af, skræl agurk, tag kernerne ud og skær agurken i fine tern
  • Rens radiser og forårs løg og skæres i fine tern.
  • Pisk olie, citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber.
  • Vend rejer og de fintsnittede grøntsager i, samt fint snittet purløg og lad det trække indtil brug, smag til med salt og peber.
  • Stenbiderrognen smages til med salt og peber.

Noter

Februar 2022

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Birgit
    marts 28, 2024 at 8:24 am

    Hej
    Ser en spændende opskrift som jeg gerne vil prøve, men er i tvivl om et par ting.
    Skal væden fra de kogte jordskokker blendes med – skalotte- og hvidløg skal vel også blendes med for at give smag – og hvorfor skal massen sigtes?
    Mvh Birgit

  • Leave a Reply

    Opskrift Vurdering