Grøntsagsrisotto med torsk
Ingredienser
Ris
- 250 g risotto ris
- 2 stk skalotteløg
- 1/2 stk fennikel
- 2 fed hvidløg
- 2 stk gulerod
- 2 dl hvidvin
- 6 dl hønse boullion
- 50 g smør
- 100 g mascarpone
- olie — salt — peber
Fisk
- 100 g fisk per person
- salt og peber
- 100 g parmesan
- 2 spsk hakket kørvel
- 200 g svampe østershatte
- 1 stk rød peberfrugt
- salt — peber
- olie
Sådan gør du
Ris
- Rens grøntsagerne, skæres i meget fine tern, sauteres i olie uden at tage tärve, tilsæt ris og rist af i et minut, kom hvidvin på og kog ned til det er fordampet, tilsæt hønse boullion lidt af gangen og rør jævnligt, gør dette til risen er al dente,
- Inden servering lunes risen op og smør og mascarpone røres i, smages til med salt og peber.
Fisk
- Rens fisken og skær ud i portions stykker, smør et ildfast fad og læg fisken i og krydres med salt og peber, sættes på køl.
- Ved servering rives parmesan ost groft og vendes med hakket kørvel og lægges på fisken.
- Fisken sættes i forvarmet ovn ved 200 grader og 6-8 min.
- Rens peberfrugt og skær kødet i tynde strimler, rens østershatte (UDEN VAND) og pil dem i strimler.
- Svampe og peberfrugt ristes af i olie på en meget varm pande.
Noter
Januar 2022
No Comments