Grøntsagsrisotto med torsk

Grøntsagsrisotto med torsk

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Ris

  • 250 g risotto ris
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 stk fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerod
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl hønse boullion
  • 50 g smør
  • 100 g mascarpone
  • olie — salt — peber

Fisk

  • 100 g fisk per person
  • salt og peber
  • 100 g parmesan
  • 2 spsk hakket kørvel
  • 200 g svampe østershatte
  • 1 stk rød peberfrugt
  • salt — peber
  • olie

Sådan gør du

Ris

  • Rens grøntsagerne, skæres i meget fine tern, sauteres i olie uden at tage tärve, tilsæt ris og rist af i et minut, kom hvidvin på og kog ned til det er fordampet, tilsæt hønse boullion lidt af gangen og rør jævnligt, gør dette til risen er al dente,
  • Inden servering lunes risen op og smør og mascarpone røres i, smages til med salt og peber.

Fisk

  • Rens fisken og skær ud i portions stykker, smør et ildfast fad og læg fisken i og krydres med salt og peber, sættes på køl.
  • Ved servering rives parmesan ost groft og vendes med hakket kørvel og lægges på fisken.
  • Fisken sættes i forvarmet ovn ved 200 grader og 6-8 min.
  • Rens peberfrugt og skær kødet i tynde strimler, rens østershatte (UDEN VAND) og pil dem i strimler.
  • Svampe og peberfrugt ristes af i olie på en meget varm pande.

Noter

Januar 2022

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering