Tapas med and, suppe, thaitoast og rygeost

Tapas med and, suppe, thaitoast og rygeost

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

And med fennikelcrudité

  • 1 stk andebryst
  • 1/2 stk citron – saften
  • 1 stk appelsin -saften
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk soya
  • salt

Crudite

  • 1 stk fennikel
  • 1/2 stk appelsin
  • 172 stk citron – saften
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket persille

Pesto og thaitoast

  • 125 g sukkerærter
  • 30 g pekan nødder
  • 1/4 bdt mynte
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt, peber og sukker
  • 25 g parmesan
  • olivenolie

Thaitoast

  • 150 g hakket kalv/flæsk
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk ristet sesamfrø
  • 1 spsk hakket koriander
  • 2 stk forårsløg finthakket
  • 1 spsk basilikum hakket
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 stk æg
  • salt og peber
  • 3 stk sandwichbrød

Kold æble-spinatsuppe

  • 6 dl æblemost
  • 125 g Babyspinat
  • 1 stk æble
  • citronsaft
  • 3/4 dl vodka
  • salt og peber

Agurk med rygeost og vagtelæg

  • 2.3 sk rugbrød
  • 1 stk agurk
  • 50 g rygeost
  • 1 stk vagtelæg pr person
  • 1 dl soya
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • purløg
  • salt og peber

Sådan gør du

And

  • Rids skindet på andebrystet og gnid det ind i salt. Bland appelsin, citron, honning og soya, gnides godt ind i kødet, stilles på køl ca 1/2 time. Brunes af på skindsiden, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 18-20 min, tages ud og afkøles. Ved servering skæres i meget tynde skiver.

Crudité

  • Fennikel skæres i meget meget tynde skiver lægges i koldt vand, stilles på køl. Ved servering lad vandet dryppe af. Vendes i saft af appelsin, citron, olie, hakket persille, salt og peber

Pesto

  • Rist pekannødder af på en tør pande blendes med sukkerærter, hvidløg, parmesan og myntheblade, kom olie i til det har en passende konsistent, smages til med salt, peber og sukker

Thaitoast

  • Bland det hakkede kød med hvidløg, sesamfrø, koriander, basilikum og forårsløg, rør fiskesauce og ægget i. Farsen må ikke virke tynd.
  • Skær skorpen af brødet smør farsen på helt ud til kanten, farsen krymper under stegning.
  • Steges i en forvarmet ovn ved 200 g i 10-12 min, kødet skal være gennemstegt.
  • Skær toasten igennem diagonalt så det bliver fire trekanter.
  • Pyntes med grønt

Suppe

  • Rens og skyl spinat, lad det dryppe af i en sigte, skræl æble og skæres i tern.
    Blend spinat, æble og vodka, smages til med citronsaft, salt og peber stilles på køl.
    Ved servering kommes op i et glas.

Agurk med rygeost

  • Kog vagtel æg i 2 min, kom kold vand på, pil æggene læg dem i soya, sættes på køl skal
    trække 1 time, vendes et par gange.
  • Kom sukker på en pande, tilsæt smør når sukkeret er smeltet, kom æggene på, vendes
    til de har en mørke brun farve.
  • Rist rugbrød i ovnen ved 200 gr så det bliver helt tørt og sprødt, blendes til det bliver groft pulver.
  • Skræl agurk, skæres ud i 2-3 cm tykke skiver, skrab halvdelen af kernerne ud så den halvdel
    danner bund, smør med olie & drys med salt.
    Rør rygeost med salt, peber og hakket purløg, gem lidt til pynt.
    Ved servering rulles agurk i rugbrøds pulver, fordel rygeosten ned i agurken, skær æggene
    over sættes på, pynt med purløg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering