Tapas med and, suppe, thaitoast og rygeost
Antal: 6
Ingredienser
And med fennikelcrudité
- 1 stk andebryst
- 1/2 stk citron – saften
- 1 stk appelsin -saften
- 2 spsk honning
- 2 spsk soya
- salt
Crudite
- 1 stk fennikel
- 1/2 stk appelsin
- 172 stk citron – saften
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hakket persille
Pesto og thaitoast
- 125 g sukkerærter
- 30 g pekan nødder
- 1/4 bdt mynte
- 1-2 fed hvidløg
- salt, peber og sukker
- 25 g parmesan
- olivenolie
Thaitoast
- 150 g hakket kalv/flæsk
- 1-2 fed presset hvidløg
- 1 spsk ristet sesamfrø
- 1 spsk hakket koriander
- 2 stk forårsløg finthakket
- 1 spsk basilikum hakket
- 3 spsk fiskesauce
- 1 stk æg
- salt og peber
- 3 stk sandwichbrød
Kold æble-spinatsuppe
- 6 dl æblemost
- 125 g Babyspinat
- 1 stk æble
- citronsaft
- 3/4 dl vodka
- salt og peber
Agurk med rygeost og vagtelæg
- 2.3 sk rugbrød
- 1 stk agurk
- 50 g rygeost
- 1 stk vagtelæg pr person
- 1 dl soya
- 3 spsk sukker
- 1 spsk smør
- purløg
- salt og peber
Sådan gør du
And
- Rids skindet på andebrystet og gnid det ind i salt. Bland appelsin, citron, honning og soya, gnides godt ind i kødet, stilles på køl ca 1/2 time. Brunes af på skindsiden, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 18-20 min, tages ud og afkøles. Ved servering skæres i meget tynde skiver.
Crudité
- Fennikel skæres i meget meget tynde skiver lægges i koldt vand, stilles på køl. Ved servering lad vandet dryppe af. Vendes i saft af appelsin, citron, olie, hakket persille, salt og peber
Pesto
- Rist pekannødder af på en tør pande blendes med sukkerærter, hvidløg, parmesan og myntheblade, kom olie i til det har en passende konsistent, smages til med salt, peber og sukker
Thaitoast
- Bland det hakkede kød med hvidløg, sesamfrø, koriander, basilikum og forårsløg, rør fiskesauce og ægget i. Farsen må ikke virke tynd.
- Skær skorpen af brødet smør farsen på helt ud til kanten, farsen krymper under stegning.
- Steges i en forvarmet ovn ved 200 g i 10-12 min, kødet skal være gennemstegt.
- Skær toasten igennem diagonalt så det bliver fire trekanter.
- Pyntes med grønt
Suppe
- Rens og skyl spinat, lad det dryppe af i en sigte, skræl æble og skæres i tern.
Blend spinat, æble og vodka, smages til med citronsaft, salt og peber stilles på køl.
Ved servering kommes op i et glas.
Agurk med rygeost
- Kog vagtel æg i 2 min, kom kold vand på, pil æggene læg dem i soya, sættes på køl skal
trække 1 time, vendes et par gange. - Kom sukker på en pande, tilsæt smør når sukkeret er smeltet, kom æggene på, vendes
til de har en mørke brun farve. - Rist rugbrød i ovnen ved 200 gr så det bliver helt tørt og sprødt, blendes til det bliver groft pulver.
- Skræl agurk, skæres ud i 2-3 cm tykke skiver, skrab halvdelen af kernerne ud så den halvdel
danner bund, smør med olie & drys med salt.
Rør rygeost med salt, peber og hakket purløg, gem lidt til pynt.
Ved servering rulles agurk i rugbrøds pulver, fordel rygeosten ned i agurken, skær æggene
over sættes på, pynt med purløg.
No Comments