Tapas med kammuslinger, ørredtatar og rejer i skinke
Antal: 6
Ingredienser
Sprøde kammuslinger med tomat og fennikelsalat
- 1 stk kammusling pr person
- salt og peber
- 1 stk æg sammenpisket
- mel og pankorasp
- olie
Fennikel
- 1/2 stk fennikel
- 2 stk tomater
- 2 spsk lyse rosiner
Dressing
- 2 spsk sennep
- 1 spsk hvid balsamico
- 4 spsk olivenolie
- salt, peber og sukker
Tatar af røget ørred på sprød salat
- 2 stk røget ørred
- 2 stk forårsløg
- 4 stk radiser
- 1/2 bk ærteskud
- salt og peber
- 1 stk hjertesalat
Dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 1/2 spsk brun farin
- 2 stk lime – saften
- 2 spsk fiskesauce
Rejer i skinke med pebersalsa
- 2 stk rejer pr person
- 4 sk røget skinke
- olie til stegning
- træpinde
Salsa
- 2 stk rødløg
- 3 stk snackpeber
- olie-salt og peber
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk cherry eddike
- 1 spsk honning
- Hakket persille
Sådan gør du
Sprøde kammuslinger med tomat og fennikel salat
- Kammuslinger krydderes med salt og peber lad dem trække på køl 1/2 time, tages ud tørres i køkkenrulle. Vend kammuslingerne først i mel, æg og rasp, stilles på køl ved servering ristes af i olie.
Salat
- Snit fennikel papirtyndt, del tomaterne tag indmaden ud skæres i fine strimler, læg
rosinerne i blød i vand.
Dressing
- Pisk alle indgredienserne sammen, ved servering vendes fennikel, tomat og
rosinerne i dressingen.
Tatar af røget ørred på sprød salat
- Rens ørred og pluk kødet, rens skyl forårsløg og radiser og snit det fint, pluk og skyl ærteskud.
Vend ørred og grønsager forsigtigt sammen krydderes med salt og peber
Dressing
- Knus hvidløg, sukker og ingefær sammen tilsæt lime og fiskesauce vendes i
tataren.
Pil blade af hjertesalat lægges i koldt vand.
Rejer i skinke med pebersalsa
- Pil rejerne fjern tarmen, skær skinken i 3 strimler og svøb
hver reje ind i skinken, i og det ristes af i olie.
Peberfrugt
- Skær peberfrugterne igennem, ristet hårdt af i olie på en pande, afkøles og
skæres i fine tern.
Salsa
- Pil rødløg hakkes fint, pil hvidløg skæres i fine skiver.
Varm olie op i en gryde kom hvidløg i sauteres af til de er lysebrune tages op og stil dem til side.
Tilsæt eddike, honning, salt og peber og pisk det over svag varme indtil det har samlet sig.
Hæld det over i en skål og rør hvidløg, løg, peberfrugt og hakket persille i.
No Comments