Tapas med kammuslinger, ørredtatar og rejer i skinke

Tapas med kammuslinger, ørredtatar og rejer i skinke

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Sprøde kammuslinger med tomat og fennikelsalat

  • 1 stk kammusling pr person
  • salt og peber
  • 1 stk æg sammenpisket
  • mel og pankorasp
  • olie

Fennikel

  • 1/2 stk fennikel
  • 2 stk tomater
  • 2 spsk lyse rosiner

Dressing

  • 2 spsk sennep
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • salt, peber og sukker

Tatar af røget ørred på sprød salat

  • 2 stk røget ørred
  • 2 stk forårsløg
  • 4 stk radiser
  • 1/2 bk ærteskud
  • salt og peber
  • 1 stk hjertesalat

Dressing

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 1/2 spsk brun farin
  • 2 stk lime – saften
  • 2 spsk fiskesauce

Rejer i skinke med pebersalsa

  • 2 stk rejer pr person
  • 4 sk røget skinke
  • olie til stegning
  • træpinde

Salsa

  • 2 stk rødløg
  • 3 stk snackpeber
  • olie-salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk cherry eddike
  • 1 spsk honning
  • Hakket persille

Sådan gør du

Sprøde kammuslinger med tomat og fennikel salat

  • Kammuslinger krydderes med salt og peber lad dem trække på køl 1/2 time, tages ud tørres i køkkenrulle. Vend kammuslingerne først i mel, æg og rasp, stilles på køl ved servering ristes af i olie.

Salat

  • Snit fennikel papirtyndt, del tomaterne tag indmaden ud skæres i fine strimler, læg
    rosinerne i blød i vand.

Dressing

  • Pisk alle indgredienserne sammen, ved servering vendes fennikel, tomat og
    rosinerne i dressingen.

Tatar af røget ørred på sprød salat

  • Rens ørred og pluk kødet, rens skyl forårsløg og radiser og snit det fint, pluk og skyl ærteskud.
    Vend ørred og grønsager forsigtigt sammen krydderes med salt og peber

Dressing

  • Knus hvidløg, sukker og ingefær sammen tilsæt lime og fiskesauce vendes i
    tataren.
    Pil blade af hjertesalat lægges i koldt vand.

Rejer i skinke med pebersalsa

  • Pil rejerne fjern tarmen, skær skinken i 3 strimler og svøb
    hver reje ind i skinken, i og det ristes af i olie.

Peberfrugt

  • Skær peberfrugterne igennem, ristet hårdt af i olie på en pande, afkøles og
    skæres i fine tern.

Salsa

  • Pil rødløg hakkes fint, pil hvidløg skæres i fine skiver.
    Varm olie op i en gryde kom hvidløg i sauteres af til de er lysebrune tages op og stil dem til side.
    Tilsæt eddike, honning, salt og peber og pisk det over svag varme indtil det har samlet sig.
    Hæld det over i en skål og rør hvidløg, løg, peberfrugt og hakket persille i.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering