Æblepure med tørret æble, chokolade creme og karamel

Æblepure med tørret æble, chokolade creme og karamel

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Tørrede æbler

  • 2 stk æbler

Pure

  • 5 stk røde æbler
  • 75 g lys rørsukker
  • 1 stk citron, saft og skal
  • 2 tsk vaniljesukker

Creme

  • 150 g hvid chokolade
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 1/4 bdt mynthe
  • 2 blade husblas

Karamel

  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Tørret æble.

  • Vask æblerne og stik kernehuset ud, snit æblerne i tynde skiver på et mandolinjern.
  • Lægges på bagepapir kom dem i en forvarmet ovn ved 100 g varmluft , tør æblerne i ca 20 min og vend dem inden de sætter sig fast på bagepapiret, tør dem yderligere i ca 15 min tages ud og afkøles.

Pure.

  • Vask æblerne del dem og fjern kernehusene, lad skrallen sidde på og skær dem ud i grove stykker. Bland dem i en gryde med citronsaft, skal, sukker og vaniljesukker og kog dem under svag varme til de er møre.
  • Hæld evt væden fra og blend det til en glat pure, sættes på køl indtil brug.

Creme

  • Læg husblas i blød i koldt vand. Kom chokoladen op i en skål, varm fløden op og kom husblas i den varme fløde og rør sammen. Hæld fløden over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet, kom cremen på frost til den er helt kold. Pisk cremen forsigtigt op med hakket mynte så den kan kugles op.

Karamel.

  • Kom sukkeret op på en pande og lad det karamellisere stille og roligt, kom sesam på og vendes.
  • Kom massen ud på bagepapir lad det køle af, når massen er helt hård knuses karamellen.

Noter

September 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering