
Safran risotto med svampe, ristet skinke og syltede perleløg.
Antal: 6
Ingredienser
- 2 stk skalotteløg
- olie
- 200 g risotto ris
- 200 g østershatte
- 75 g parmesan
- 2 dl hvidvin
- 5 dl hønsebouillon
- 1/2 tsk safran
- salt peber
- 25 g smør
Skinke
- 1 skive skinke pr person
- 2 pk bøgehatte
- olie
- salt peber
Perleløg
- 8 stk perleløg
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- hakket persille til pynt
Sådan gør du
- Børst østershattene, skæres i fine tern, ristet af i lidt olie på en pande.
- Pil løg, skæres i fine tern, sauteres af i lidt olie i en gryde, tilsæt ris og vendes kom hvidvin på og lad det koge igennem. Kom de ristede østershatte og safran i, tilsæt lidt hønsebouillon ad gangen og lad det simre, spæd løbende til med hønsefond. Lad fonden indkoge før nyt tilsættes, og rør godt hele tiden i risene, rør til sidst smør og parmesan i.
- Smages til med salt og peber.
Skinke
- Læg skinken på en bageplade med bagepapir. Sættes i en forvarmet ved 200 grader til det er sprødt, tages ud og lægges på køkkenrulle.
Perleløg
- Pil løgene skæres i kvarte kom dem op i en skål.
- Kog eddike og sukker op til sukkeret er smeltet og hæld den varme lage over løgene og lad dem trække indtil brug.
- Skær bøgehatte fra roden og børst dem, de må ikke skylles, ristes af i olie, krydres med salt og peber
1 Comment
Faseret hanebryst med tomatpesto, ærterisotto og bouillonsauce
december 10, 2020 at 1:44 pm[…] Hvis du også er vild med risotto, så kan jeg også anbefale denne: Safran risotto med svampe, ristet skinke og syltede perleløg. […]