Thai suppe med indbagte rejer
Antal: 6
Ingredienser
- 2 stk skalotteløg fint hakket
- 3 fed hvidløg fint hakket
- 2 stk citrongræs det hvide fint hakket
- 1 stk grøn chili fint hakket
- 3 spsk fiskesauce
- 1/2 dl soya
- 2 tsk gurkemeje
- 3 cm revet ingefær
- 1 l hønsefond
- 3 stk tomater
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 bdt forårsløg
- salt, peber og sukker
Rejer
- olie
- 1-2 tsk karrypasta
- 4 stk rejer pr person
- 3 stilke bladselleri
- 1 stk courgette lille
- 50 g hvidløgs spirer
- 2-3 spsk sød chilisauce
- 1 stk forårsrulledej pr person
Sådan gør du
Suppe
- Rens alle grønsagerne og hak dem fint, sauteres af i olie ca 3-4 min, kom revet ingefær og gurkemeje i og vendes, tilsæt fiskesauce, soya og fond, lad suppen simre i ca 10 min.
- Lad suppen hvile. Udkærn tomater og skær kødet i tern, rens peberfrugt og skæres i tern, rens forårsløg og snit dem fint.
- Ved servering kog suppen op smages til med salt, peber og sukker, kom grønsagerne ved og koges med i 3-4 min.
Rejer
- Pil rejerne, husk at tage tarmen ud. Rens bladselleri og courgette og skæres i fine strimler.
- Varm olie og karrypasta op i en varm pande, steg rejerne nogle få min og tages op.
- Rist bladselleri og courgette af i olie tag panden af varmen og vend bønnespire og sød chilisauce i og afkøles.
- Læg en plade forårsdej på bordet og kom en stribe af fyldet 2-3 cm fra hver kant, kom rejer på, rul det det ene hjørne fast hen over fyldet og buk de to andre hjørner ind over.
- Rulles som en aflang pakke, fugt endestykkerne med vand og sættes på frost.
- Ved servering steges de sprøde i olie.
No Comments