Thai suppe med indbagte rejer

Thai suppe med indbagte rejer

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2 stk skalotteløg fint hakket
  • 3 fed hvidløg fint hakket
  • 2 stk citrongræs det hvide fint hakket
  • 1 stk grøn chili fint hakket
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1/2 dl soya
  • 2 tsk gurkemeje
  • 3 cm revet ingefær
  • 1 l hønsefond
  • 3 stk tomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 bdt forårsløg
  • salt, peber og sukker

Rejer

  • olie
  • 1-2 tsk karrypasta
  • 4 stk rejer pr person
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stk courgette lille
  • 50 g hvidløgs spirer
  • 2-3 spsk sød chilisauce
  • 1 stk forårsrulledej pr person

Sådan gør du

Suppe

  • Rens alle grønsagerne og hak dem fint, sauteres af i olie ca 3-4 min, kom revet ingefær og gurkemeje i og vendes, tilsæt fiskesauce, soya og fond, lad suppen simre i ca 10 min.
  • Lad suppen hvile. Udkærn tomater og skær kødet i tern, rens peberfrugt og skæres i tern, rens forårsløg og snit dem fint.
  • Ved servering kog suppen op smages til med salt, peber og sukker, kom grønsagerne ved og koges med i 3-4 min.

Rejer

  • Pil rejerne, husk at tage tarmen ud. Rens bladselleri og courgette og skæres i fine strimler.
  • Varm olie og karrypasta op i en varm pande, steg rejerne nogle få min og tages op.
  • Rist bladselleri og courgette af i olie tag panden af varmen og vend bønnespire og sød chilisauce i og afkøles.
  • Læg en plade forårsdej på bordet og kom en stribe af fyldet 2-3 cm fra hver kant, kom rejer på, rul det det ene hjørne fast hen over fyldet og buk de to andre hjørner ind over.
  • Rulles som en aflang pakke, fugt endestykkerne med vand og sættes på frost.
  • Ved servering steges de sprøde i olie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering