
Risotto med krabberagout, tigerrejer og peberrodscreme
Antal: 6
Ingredienser
Risotto
- 250 g ris
- 1 tsk bananskalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Olie
- 1,5 dl hvidvin
- 4-5 dl hønseboullion
- 50 g rucculasalat
- 50 g revet parmesan
Krabberagout
- 1/2 pk krabbekød
- 4 stk tigerrejer pr person
- 1/2 stk gul peberfrugt
- 1/2 stk rød peberfrugt
- 3 stk forårsløg
- 1 stk citron – saften
- 2 spsk honning
- Olie
- Salt og peber
Peberrods creme
- 1/2 stk banan skalotteløg
- 1 dl hvidvin
- 2 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 50. g smør
- revet peberrod
- salt peber og olie
Sådan gør du
Risotto
- Pil løgene og hak hvidløgene meget fint. Sauteres af i olie uden at brune, risene tilsættes og sauteres med. Kom hvidvin på og fortsæt med hønseboullion, lidt af gangen. Rør i risene af og til indtil de er al dente. Skyl og pluk stilkene af salaten, tør det i køkkenrulle. Lige inden servering vendes salat og ost i og smages til med salt og peber.
Krabberagou:
- Rens og skær peberfrugterne i fine tern. Skyl forårsløgene og snit dem fint. Sauteres af i olie, tilsæt citronsaft og honning. Vend krabbekødet i og smag til med salt og peber. Rens tigerrejerne og rist dem i olie med hvidløg. Smag til med salt og peber.
Peberrods creme:
- Hak løg fint, sauteres af i olie, tilsæt vin og kog ned, hønsefond på, koges sammen, piskefløde tilsættes, koges tyk, blendes op med koldt smør og smages til med salt, peber og peberrod.
Noter
November 2008
No Comments