Jomfruhummer med skorzonerod og kørvelcreme
Antal: 6
Ingredienser
Jomfruhummer
- 4 stk haler per person
- salt og peber
- Olie
Kørvelcreme
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1/4 dl hvid balsamico
- 2 dl hønse boulion
- 1 dl hvidvin
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1/4 bdt kørvel
- salt og peber
Stegt skorconerod
- 2 stk rod per person
- 1 dl neutral olie
- 1 dl vand
- 2 kviste timian
- 2 fed hvidløg
- 3 stk laurbær blade
- smør til stegning
- salt og peber
Syltet skorzonerod
- 2 stk rod
- 1/2 dl æblecider eddike
- 1/2 dl vand
- 1 dl sukker
Sådan gør du
Jomfruhummer haler
- Pil jomfruhummer haler, fjern den sorte streng og læg dem pænt i et ildfast fad smurt med olie, krydres med salt og peber og sæt på køl, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 100 grader i 10-15 min.
Kørvelcreme
- Pil løg, snit og sauter af i olie, kom hvid balsamico på og kog det væk, tilsæt hvidvin og hønseboulion, kog ned til halvdelen, kom fløden på og kog det ned til det har en cremet konsistense, ved servering lunes cremenop og blendes med kørvel blade, salt og peber.
Stegte rødder
- Skræl rødderne helt hvide, skær enderne af og del dem i to halve, rødderne tilberedes i olie.
- Vand, hvidløg, timian, lauerbærblade, simmer under meget svag varme til de er al dente (tager ca. 10-15 min), tages op og dryppes af på køkkenrulle, ved servering steges rødderne i smør og krydders med salt og peber.
Syltet rødder
- Eddike, vand og sukker bringes i kog til sukker er smeltet, skræld rødderne til de er helt hvide, skræld rødderne i tynde strimler, hæld den lune lage over og lad trække indtil brug.
Noter
Dec 2021
No Comments