Rejer med vandmelon, agurk, ramsløgmayonaise

Rejer med vandmelon, agurk, ramsløgmayonaise

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 175 g rejer m/ skal pr person
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 stk rød chili
  • Olie
  • 1 stk agurk
  • 1/2 stk lille vandmelon
  • 1/2 dl cherry eddike
  • 1/2 dl hyldeblomst
  • Salt

Mayonaise

  • 3-4 blade ramsløg
  • 5 stk æggeblommer
  • 3 dl majs Olie
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • salt og peber

Pynt

  • basilikum
  • honning ristede solsikke kerner

Sådan gør du

  • Pil hvidløg, hakkes fint, hak rød chili. Rist rejerne af i olie, hvidløg og rød chili i få minutter, tages af varmen, afkøles og pilles, sættes på køl til brug.
  • Skræl vandmelon, kkæres ty ke skiver, skæres til så det får form som en skive rugbrød, sættes på køl til brug.

Agurk

  • Vask agurken, skrælles med et juliennejern, kernerne i midten må ikke komme med, lægges på køkkenrulle drysses med salt.

Dressing

  • Pisk cherry eddike og hyldeblomst sammen smages til med salt og peber.
  • Ved servering pensles vandmelonen med dressing, agurk vendes i resten af dressingen.

Mayonaise

  • Blend ramsløg bladene i Olie så det bliver helt grønt, sigt olien.
  • Pisk æggeblommer, hvidvins eddike og salt til det bliver en tyk masse, kom olien i lidt efter lidt smages til med salt og peber, kom mayonaisen i en sprøjtepose

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering