Rødtunge med krabbesalat og kørvelcreme
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk rødtunge/skærising filet pr. person
- salt, peber, smør
- vand
Salat
- 150 g krabbekød
- 50 g tang
- 1 stk tomat
- 1/4 bdt finhakket purløg
- 4 stk æggeblommer
- 1/2 spsk hvid balsamico
- 175 g brunet smør
- salt og peber
Fiskefond
- 1 kg fiskeben
- 1 stk porre
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 fl hvidvin
- 10 stk hel peber
- 4 stk laubærblade
- 1 l vand
Sauce
- 3 dl fiskefond
- 1 stk citron – saften
- 2 dl piskefløde
- 1/2 bdt kørvel
- salt og peber
Sådan gør du
- Sauter fiskebenene af i olie i en gryde, rens grøntsagerne, skæres i grove tern, kommes ved fiskebenene og vendes, lad det simre i 5 min. Tilsæt hel peber, laubærblade, vin og vand, lad det koge let i ca 20 min. Tages fra varmen og lad det trække i 15 min.
- Sigtes igennem et rent viskestykke, kog fonden ned til der er 3 dl, kom piskefløden på, koges ned og smages til med citronsaft, salt og peber.
- Ved servering lunes saucen og blendes med kørvelblade.
Fisk
- Fold fisken, krydres med salt og peber, kommes i et ildfast fad.
- Ved servering kom lidt vand og smør ved, sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 5-6 min
- Salat
- Skær tangen lidt i stykker, skær tomaten igennem, fjern kernerne, skær kødet i fine tern.
- Vend krabbekød, tang, tomat og purløg sammen, smages til med salt og peber.
Smør
- Brun smørret i en gryde, tages af varmen. Pisk æggeblommer med salt og balsamico til det er luftigt, pisk smørret langsomt i, smages til med peber.
- Kommes i en sprøjtepose.
No Comments