Rødtunge med krabbesalat og kørvelcreme

Rødtunge med krabbesalat og kørvelcreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk rødtunge/skærising filet pr. person
  • salt, peber, smør
  • vand

Salat

  • 150 g krabbekød
  • 50 g tang
  • 1 stk tomat
  • 1/4 bdt finhakket purløg
  • 4 stk æggeblommer
  • 1/2 spsk hvid balsamico
  • 175 g brunet smør
  • salt og peber

Fiskefond

  • 1 kg fiskeben
  • 1 stk porre
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 fl hvidvin
  • 10 stk hel peber
  • 4 stk laubærblade
  • 1 l vand

Sauce

  • 3 dl fiskefond
  • 1 stk citron – saften
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 bdt kørvel
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sauter fiskebenene af i olie i en gryde, rens grøntsagerne, skæres i grove tern, kommes ved fiskebenene og vendes, lad det simre i 5 min. Tilsæt hel peber, laubærblade, vin og vand, lad det koge let i ca 20 min. Tages fra varmen og lad det trække i 15 min.
  • Sigtes igennem et rent viskestykke, kog fonden ned til der er 3 dl, kom piskefløden på, koges ned og smages til med citronsaft, salt og peber.
  • Ved servering lunes saucen og blendes med kørvelblade.

Fisk

  • Fold fisken, krydres med salt og peber, kommes i et ildfast fad.
  • Ved servering kom lidt vand og smør ved, sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 5-6 min
  • Salat
  • Skær tangen lidt i stykker, skær tomaten igennem, fjern kernerne, skær kødet i fine tern.
  • Vend krabbekød, tang, tomat og purløg sammen, smages til med salt og peber.

Smør

  • Brun smørret i en gryde, tages af varmen. Pisk æggeblommer med salt og balsamico til det er luftigt, pisk smørret langsomt i, smages til med peber.
  • Kommes i en sprøjtepose.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering