
Branade af torsk med spinat og citron-mandel sauce
Antal: 6
Ingredienser
- 75 g fisk pr person
- 4 dl mælk
- 2 stk skalotteløg
- 2 stk laurbærblade
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stk blomkål
- salt peber
Spinat
- 200 g spinat
- salt peber
Sauce
- 50 g mandler
- 2 stk skalotteløg
- 1/4 dl lys balsamico
- 1 stk citron – saften
- 3 dl hønsebouillon
- 75 g smør
- salt peber
Sådan gør du
Fisk
- Rens fisken salt den og lad den trække 1 time på køl Rens løgene og hak dem fintkog mælken op med løg og laurbærblade i en gryde kom fisken i, dampes under svag varme indtil fisken flager og tag fisken op.
- Del blomkålen i grove stykker koges more i vand og salt og kom det op i en sigte.
- Mos blomkålen med en gaffel sigt lidt af mælken fra torsken.
- Vend torsken i blomkålen så det bliver en grov masse. kom det op i smurte portions forme, ved servering lunes i ovnen ved 180 g i min.
Sauce
- Blancher mandlerne og smut dem hakkes groft, rist dem af på en tør pande.
- Pil og hak løgene fint sauteres af i lidt olie kom lys balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon og kog det ned til halvdelen sigt saucen kom citronsaft i.
- Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør og vend mandlerne i, smages til med salt peber,
Spinat
- Skyl spinaten lægges på køkkenrulle, ved servering ristes i lidt olie på en pande, smages til med salt peber.
No Comments