Pæretærte med ahornmousse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pæretærte med ahornmousse

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 3 stk pærer
  • 3-4 spsk. honning

Dej:

  • 125 g. mel
  • 125 g. sukker
  • 2 stk æg
  • 150 g. blødt smør

Mousse

  • 2 stk æggehvider
  • 2 dl ahornsirup
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g valnøddekerner

Sådan gør du

  • Skræl pærerne og fjern kernehuset.
  • Skæres i både.
  • Rist pærerne af i honning.
  • Lægges i smurte portionsforme.
  • Pisk ingredienserne sammen til dejen.
  • Fordel dejen over pærerne.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min. til dejen er gylden.

Mousse:

  • Pisk æggehviderne halvstive.
  • Bring ahornsirup i kog.
  • Tages af varmen og piskes i æggehviderne lidt efter lidt.
  • Bliv ved med at piske til det er marengsmasse.
  • Bland dem med stiftpisket fløde og hakkede valnødder.
  • Kom mousssen i portionsforme, der sættes på frost.

Noter

Oktober 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering