Pæretærte med ahornmousse
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk pærer
- 3-4 spsk. honning
Dej:
- 125 g. mel
- 125 g. sukker
- 2 stk æg
- 150 g. blødt smør
Mousse
- 2 stk æggehvider
- 2 dl ahornsirup
- 3 dl piskefløde
- 100 g valnøddekerner
Sådan gør du
- Skræl pærerne og fjern kernehuset.
- Skæres i både.
- Rist pærerne af i honning.
- Lægges i smurte portionsforme.
- Pisk ingredienserne sammen til dejen.
- Fordel dejen over pærerne.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min. til dejen er gylden.
Mousse:
- Pisk æggehviderne halvstive.
- Bring ahornsirup i kog.
- Tages af varmen og piskes i æggehviderne lidt efter lidt.
- Bliv ved med at piske til det er marengsmasse.
- Bland dem med stiftpisket fløde og hakkede valnødder.
- Kom mousssen i portionsforme, der sættes på frost.
Noter
Oktober 2005
No Comments