Pæretærte med lakridscreme og rødvinsglace

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pæretærte med lakridscreme og rødvinsglace

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 3 stk. pærer
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g pistacienødder
  • 50 g pinjekemer
  • Smør – butterdej
  • 1 dl youghurt 10%
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk lime – saften
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk lakridspulver

Rødvinsglace

  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl vand
  • 100 g brun farin.
  • 1 stk kanelstang

Sådan gør du

  • Skræl pærer og skær dem i både.
  • Smelt sukker til det er karamel.
  • kom smørret i.
  • Steg pærestykkeme til de er møre.
  • Lægges op i smurte forme
  • Kom nødderne i karamellen og koges ned,
  • Fordeles over pærerne.
  • Rul butterdejen ud.
  • Stikkes ud og lægges over pærerne.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 minutter

Creme

  • Pisk fløden og vend yoghurt i.
  • Smages til med resten af ingredienserne.

Sirup

  • Kog alle ingredienserne ned til det bliver sirup.

Noter

Januar 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering