Pæretærte med lakridscreme og rødvinsglace
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk. pærer
- 200 g sukker
- 50 g smør
- 50 g pistacienødder
- 50 g pinjekemer
- Smør – butterdej
- 1 dl youghurt 10%
- 2 dl piskefløde
- 1 stk lime – saften
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk lakridspulver
Rødvinsglace
- 2 dl rødvin
- 1/2 dl vand
- 100 g brun farin.
- 1 stk kanelstang
Sådan gør du
- Skræl pærer og skær dem i både.
- Smelt sukker til det er karamel.
- kom smørret i.
- Steg pærestykkeme til de er møre.
- Lægges op i smurte forme
- Kom nødderne i karamellen og koges ned,
- Fordeles over pærerne.
- Rul butterdejen ud.
- Stikkes ud og lægges over pærerne.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 minutter
Creme
- Pisk fløden og vend yoghurt i.
- Smages til med resten af ingredienserne.
Sirup
- Kog alle ingredienserne ned til det bliver sirup.
Noter
Januar 2006
No Comments