Strudel med hyldebærcoulis og iscreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strudel med hyldebærcoulis og iscreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Strudel

  • 5 stk syrlige æbler
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 50 g rosiner
  • 1/4 dl Calvados
  • 50 g hasselnødder
  • 1 tsk rosmarin fint hakket
  • 6 stk wontondej
  • smeltet smør

Coulis

  • 1 1/2 dl hyldebærsaft
  • 1 dl rødvin
  • 1 stk appelsin -saften
  • maizena

Iscreme

  • 4 stk passionsfrugt
  • 4 stk æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

Iscreme

  • Pisk æggeblommer og sukker. Pisk fløden
  • Skær passionsfrugter igennem og tag kødet ud,
  • Vendes i æggemassen
  • Blandes med fløden
  • Sættes i fryseren

Æbler

  • Skræl æblerne og skær dem i både.
  • Koges med lidt vand, sukker, kanel, rosiner og rosmarin til der er lidt bid i dem.
  • Kom hakket hasselnødder og Calvados i.
  • Afkøl æblemassen
  • Pensel wontondejen med smeltet smør
  • Fordel æblemassen og likkes som en pølse.
  • Pensles med smør og sættes på køl.
  • Bages inden serveringen ved 220 grader i 12-15 minutter

Coulis

  • Kog alle ingredienser sammen.
  • Reduceres til ca 1 1/2 dl.
  • Jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand

Noter

November 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering