Æbletærte med kaffecreme og drys
Antal: 6
Ingredienser
- 4 stk æbler
- 175 g smør
- 125 g sukker
- 3 stk æg
- 1 stk citron – skallen
- 180 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk whisky
- 50 g flormelis
Kaffecreme
- 1,25 dl stærk kaffe
- 100 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
- Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i små stykker. Rør sukker og smør, til det er lyst og skummende.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Kom derefter citronskal og æblestykker i dejen. Bland mel og bagepulver.
- Vend det i dejen og tilsæt en anelse salt plus whisky.
- Smør en springform og fyld dejen i, bag tærten i ovnen ved 220 grader i ca. 35 min. Tag æbletærten ud af formen og drys med florsukker. Skær i trekanter og server den varm med kaffecreme.
Kaffecreme
- Kom sukkeret i en gryde. Varm det op og lad det brune. Hæld den varme kaffe ved og lad det småkoge i ca. 10 min. Pisk fløden stiv og vend den afkølede kaffe. Kom cremen i en glasskål der stilles i fryseren i ca. 10 minutter
No Comments