Chokolademarengs med ananascoulis
Antal: 6
Ingredienser
Bund
- 3 3/4 dl hvedemel
- 1 nip salt
- 140 g smør
- 3/4 dl flormelis
- 2 stk æggeblommer
- 1-2 tsk koldt vand
Fyld
- 140 g mørk chokolade
- 2 spsk smør
- 2 3/4 dl flormelis
- 2 tsk maizena
- 4 stk æggeblommer
- 2 1/4 dl malede hasselnødder
- 3 stk æggehvider
Tilbehør
- 1 ds ananas
- 1 håndfuld citronmelisse
Sådan gør du
Bund
- Sigt mel og salt ned i en skål. Pisk smør og sukker skummende i en anden skål. Sigt halvdelen af melet ned i smørcremen og vend det i. Rør æggeblommerne i og slut af med resten af melet. Saml det rask til en dej. Tilsæt evt lidt vand om nødvendigt. Pak dejen ind i film, og stil den kold i 30 min.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd et tærtefad på 23 cm i diameter. Forvarm ovnen til 190 grader
- Prik bunden over det hele med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over og bild bunden op med tørrede bønner. Bag bunden i ovnen i 10 min. Tag den ud og løn papiret med bønnerne op.
Fyld
- Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i en skål over en gryde varmt, men ikke kogende vand. Tag gryden af blusset og lad chokoladen køle lidt af.
- Pisk smørret luftig sammen med 6 spsk af flormelissen. Pisk maizenaen og æggeblommeme en ad gangen. Vend det i den smeltede chokolade sammen med de malede nødder. Fordel fyldet i den aftølede tærtebund. Stil tærten tilbage i ovnen og bag den yderligere i 10 min.
- Pisk æggehviderne stive i en ren fedtfri skål. Pisk gradvis resten af flormelissen i til en sej marengsmasse. Fordel massen over choladefrldet, så tærten dækkes af marengs overalt. Stil tærten tilbage i ovnen i yderligere 1 5 min., eller til marengsmassen er stivnet og smukt gyldenbrun.
Tilbehør
- Hæld lagen fra ananassen og blend med citronmelissen.
Noter
Marts 2010
No Comments