Chokolademarengs med ananascoulis

Chokolademarengs med ananascoulis

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bund

  • 3 3/4 dl hvedemel
  • 1 nip salt
  • 140 g smør
  • 3/4 dl flormelis
  • 2 stk æggeblommer
  • 1-2 tsk koldt vand

Fyld

  • 140 g mørk chokolade
  • 2 spsk smør
  • 2 3/4 dl flormelis
  • 2 tsk maizena
  • 4 stk æggeblommer
  • 2 1/4 dl malede hasselnødder
  • 3 stk æggehvider

Tilbehør

  • 1 ds ananas
  • 1 håndfuld citronmelisse

Sådan gør du

Bund

  • Sigt mel og salt ned i en skål. Pisk smør og sukker skummende i en anden skål. Sigt halvdelen af melet ned i smørcremen og vend det i. Rør æggeblommerne i og slut af med resten af melet. Saml det rask til en dej. Tilsæt evt lidt vand om nødvendigt. Pak dejen ind i film, og stil den kold i 30 min.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd et tærtefad på 23 cm i diameter. Forvarm ovnen til 190 grader
  • Prik bunden over det hele med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over og bild bunden op med tørrede bønner. Bag bunden i ovnen i 10 min. Tag den ud og løn papiret med bønnerne op.

Fyld

  • Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i en skål over en gryde varmt, men ikke kogende vand. Tag gryden af blusset og lad chokoladen køle lidt af.
  • Pisk smørret luftig sammen med 6 spsk af flormelissen. Pisk maizenaen og æggeblommeme en ad gangen. Vend det i den smeltede chokolade sammen med de malede nødder. Fordel fyldet i den aftølede tærtebund. Stil tærten tilbage i ovnen og bag den yderligere i 10 min.
  • Pisk æggehviderne stive i en ren fedtfri skål. Pisk gradvis resten af flormelissen i til en sej marengsmasse. Fordel massen over choladefrldet, så tærten dækkes af marengs overalt. Stil tærten tilbage i ovnen i yderligere 1 5 min., eller til marengsmassen er stivnet og smukt gyldenbrun.

Tilbehør

  • Hæld lagen fra ananassen og blend med citronmelissen.

Noter

Marts 2010

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering