Pærer med chokolade, vaniljecreme og knuste mandler

Pærer med chokolade, vaniljecreme og knuste mandler

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 6 stk pærer
  • 3-4 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 stk citron – saft

Chokoladecreme

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 stk æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smør

Vaniliecreme

  • 4 stk pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 2 bl husblas
  • 100 g smuttede mandler
  • 75 g sukker
  • 1 stk citron – skallen
  • 1 spsk hakket mynthe

Sådan gør du

  • Pærerne skrælles og kommes op i en gryde med vand, sukker og citronsaft, pocheres nænsomt til de er møre, køles af. Pærerne skæres ud i 3 stk og kernehuset fjernes.

Chokoladecreme

  • Æg og sukker piskes op under lav varme i en gryde, når den er luftig tilsættes hakket chokolade, piskes. Cremen køles af til stuetemperatur, blandes med blødt smør og sættes på køl

Creme

  • Sæt husblas i blød, pisk ægeblommer, sukker og vaniliekorn til en luftig masse. Gør det samme med fløden.
  • Smelt husblas over vandbad, vendes i æggemassen, vend fløden i æggemassen uden at piske.
  • Cremen sættes på køl.

Mandler

  • Sukkeret karamelliseres på en tør pande tilsæt mandlerne og vendes, kommes op på bagepapir og afkøles, hakkes fint smages til med citronskal og hakket mynthe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering