Pærer med chokolade, vaniljecreme og knuste mandler
Antal: 6
Ingredienser
- 6 stk pærer
- 3-4 dl vand
- 200 g sukker
- 1 stk citron – saft
Chokoladecreme
- 200 g mørk chokolade
- 2 stk æg
- 100 g sukker
- 100 g smør
Vaniliecreme
- 4 stk pasteuriseret æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 2 bl husblas
- 100 g smuttede mandler
- 75 g sukker
- 1 stk citron – skallen
- 1 spsk hakket mynthe
Sådan gør du
- Pærerne skrælles og kommes op i en gryde med vand, sukker og citronsaft, pocheres nænsomt til de er møre, køles af. Pærerne skæres ud i 3 stk og kernehuset fjernes.
Chokoladecreme
- Æg og sukker piskes op under lav varme i en gryde, når den er luftig tilsættes hakket chokolade, piskes. Cremen køles af til stuetemperatur, blandes med blødt smør og sættes på køl
Creme
- Sæt husblas i blød, pisk ægeblommer, sukker og vaniliekorn til en luftig masse. Gør det samme med fløden.
- Smelt husblas over vandbad, vendes i æggemassen, vend fløden i æggemassen uden at piske.
- Cremen sættes på køl.
Mandler
- Sukkeret karamelliseres på en tør pande tilsæt mandlerne og vendes, kommes op på bagepapir og afkøles, hakkes fint smages til med citronskal og hakket mynthe.
No Comments