Lammeskank med rødvinssky og saltbagte grøntsager
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk lammeskank pr. person
- 1 stk citron
- 3 kviste rosmarin
- 1 stk hvidløg
- 1/2 fl Rødvin
Sky
- 3 dl. Mørk fond
- Salt — peber
Grøntsager
- 1 stk fennikel
- 3 stk skalotteløg
- 1/4 – 1/2 stk selleri
- 1 stk gul squash
- olie — salt
- peber — sukker
- 1 stk rød peberrfrugt
Sådan gør du
- Rens kødet — brunes af — kommes i en bradepande.
- Skær citron og hvidløg i skiver — kommes over kødet sammen med rosmarin.
- Tilsæt rødvin.
- Sættes i ovnen ved 190 grader i 1 1/2 time med stanniol over.
- Hæld væden fra igennem en sigte.
- Sæt kødet i ovnen igen og lad det stege i ca. 1/2 time uden stanniol.
Sky
- Kog væde og mørk fond ned til det har en passende konsistens.
- Smages til med salt og peber.
Grøntsager
- Skær fennikel i kvarte.
- Pil løg og del dem.
- Skræl selleri — del den i 3-4 stykker
- Del squash.
- Del peberfrugt og tag kerner ud.
- Grøntsagerne pensles med olie og drysses med sukker og peber.
- Bages i ovnen i et ildfast fad med salt i bunden ved 160 grader i ca. 30 min. til grøntsagerne er møre.
- Tages ud og fjernes fra saltet.
- Grøntsagerne skæres i grove tem og lunes ved serveringen.
Noter
April 2008
No Comments