Lammeskank med rødvinssky og saltbagte grøntsager

Lammeskank med rødvinssky og saltbagte grøntsager

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk lammeskank pr. person
  • 1 stk citron
  • 3 kviste rosmarin
  • 1 stk hvidløg
  • 1/2 fl Rødvin

Sky

  • 3 dl. Mørk fond
  • Salt — peber

Grøntsager

  • 1 stk fennikel
  • 3 stk skalotteløg
  • 1/4 – 1/2 stk selleri
  • 1 stk gul squash
  • olie — salt
  • peber — sukker
  • 1 stk rød peberrfrugt

Sådan gør du

  • Rens kødet — brunes af — kommes i en bradepande.
  • Skær citron og hvidløg i skiver — kommes over kødet sammen med rosmarin.
  • Tilsæt rødvin.
  • Sættes i ovnen ved 190 grader i 1 1/2 time med stanniol over.
  • Hæld væden fra igennem en sigte.
  • Sæt kødet i ovnen igen og lad det stege i ca. 1/2 time uden stanniol.

Sky

  • Kog væde og mørk fond ned til det har en passende konsistens.
  • Smages til med salt og peber.

Grøntsager

  • Skær fennikel i kvarte.
  • Pil løg og del dem.
  • Skræl selleri — del den i 3-4 stykker
  • Del squash.
  • Del peberfrugt og tag kerner ud.
  • Grøntsagerne pensles med olie og drysses med sukker og peber.
  • Bages i ovnen i et ildfast fad med salt i bunden ved 160 grader i ca. 30 min. til grøntsagerne er møre.
  • Tages ud og fjernes fra saltet.
  • Grøntsagerne skæres i grove tem og lunes ved serveringen.

Noter

April 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering