Kanin ryg med rosenkål, blommer og estragon sauce

Kanin ryg med rosenkål, blommer og estragon sauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk kanin ryg pr person
  • olie-salt og peber

Rosenkål

  • 800 g rosenkål
  • vand og salt
  • 30 g smør
  • 1 stk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Blommer

  • 1 stk blomme pr person
  • 3 spsk mørk balsamico
  • 3 spsk honning
  • 4-6 blade salvie
  • salt og peber

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 spsk syltet estragon
  • 1 stk gulerod
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 1/2 l mørk fond
  • 1/2 dl cherry
  • 75 g smør
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

  • Rens kanin ryg for sener, krydres med salt og peber, brunes af. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 12-15 min hviler i 5 min. Filetter skæres fra ryggen.

Blommer

  • Halver blommerne tag stenen ud kommes i et ildfast fad med kød siden op.
  • Pisk mørk balsamico, honning, hakket salvie blade, salt og peber sammen, lægges på kødsiden af blommerne. Sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 10-15 min, sættes til side til brug.

Rosenkål

  • Tag de yderste blade af kålen, skær dem i kvarte og skyl dem. Kog vand og salt op, kog kålen i et par min, de skal være møre, hæld vandet fra.
  • Blendes med smør, olivenolie og fintrevet citronskal, smages til med salt og peber, lunes forsigtig ved servering

Sauce

  • Rens gulerod og løg skæres i tern sauteres afi olie i 5 min, tilsæt hakket estragon og balsamico lad det simre i 5 min. Kom fond på lad saucen simre i 10 min og sigt saucen.
  • Koges ned til den har en passende konsistens.
  • Ved servering kom cherry i og pisk koldt smør i tern i, Smag til med salt og peber

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering