
Kanin ryg med rosenkål, blommer og estragon sauce
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk kanin ryg pr person
- olie-salt og peber
Rosenkål
- 800 g rosenkål
- vand og salt
- 30 g smør
- 1 stk citron
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Blommer
- 1 stk blomme pr person
- 3 spsk mørk balsamico
- 3 spsk honning
- 4-6 blade salvie
- salt og peber
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1 spsk syltet estragon
- 1 stk gulerod
- 2 spsk hvid balsamico
- 1/2 l mørk fond
- 1/2 dl cherry
- 75 g smør
- olie-salt og peber
Sådan gør du
- Rens kanin ryg for sener, krydres med salt og peber, brunes af. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 12-15 min hviler i 5 min. Filetter skæres fra ryggen.
Blommer
- Halver blommerne tag stenen ud kommes i et ildfast fad med kød siden op.
- Pisk mørk balsamico, honning, hakket salvie blade, salt og peber sammen, lægges på kødsiden af blommerne. Sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 10-15 min, sættes til side til brug.
Rosenkål
- Tag de yderste blade af kålen, skær dem i kvarte og skyl dem. Kog vand og salt op, kog kålen i et par min, de skal være møre, hæld vandet fra.
- Blendes med smør, olivenolie og fintrevet citronskal, smages til med salt og peber, lunes forsigtig ved servering
Sauce
- Rens gulerod og løg skæres i tern sauteres afi olie i 5 min, tilsæt hakket estragon og balsamico lad det simre i 5 min. Kom fond på lad saucen simre i 10 min og sigt saucen.
- Koges ned til den har en passende konsistens.
- Ved servering kom cherry i og pisk koldt smør i tern i, Smag til med salt og peber
No Comments