Fasan rilette med pære-havtorn pickles og tomat pirog

Fasan rilette med pære-havtorn pickles og tomat pirog

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 1/2 stk fasan
  • salt
  • 10 stk hel peber
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stk laurbergblade
  • 1 stk skalotteløg
  • 1stk gulerod
  • 3 stilke timian
  • 150 g andefedt
  • 2 dl vand
  • 4 dl bouillon

Pickles

  • 3 stk pærer
  • 2 stk salatløg
  • 200 g havtorn
  • 2 stk kanelstang
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1 dl hyldeblomst
  • Olie, salt og peber

Pirog

  • butterdej
  • 4 skiver bacon
  • 6 stk tomater
  • 2 stk æbler
  • 1 dl æble eddike
  • 2 fed hvidløg
  • 2 grene rosmarin
  • 100 g sukker
  • æg til pensling

Sådan gør du

Rilette

  • Skær kødet af bryst og over lår, drysses med salt, lad det trække imens grønsagerne renses og skæres i fine tern. Kom kødet i en gryde med grønsagerne, laurbereblade, peber og timianblade, tilsæt bouillon, vand og andefedt, lad kødet koge til det er mørt ca 20-30 min.
  • Tag kødet op, afkøles, plukkes i stykker, sigt fonden.
  • Kog fonden ned til ca 2 dl, vend fasan, fond sammen og kom i forme og sæt på køl.

Pickles

  • Skræl pærer og pil løgene skæres ud i,grove tern, sauteres af i lidt olie, tilsæt kanelstang, sukker og balsamico, Simre i ca 5 min .Kom hyldeblomst og havtorn i og lad det simre i ca 20 min. Smages til med salt og peber. Retten serveres med salat.

Pirog

  • Bacon skæres i tern steges sprøde på panden. Tomater og æbler skæres i grove tem, rosmarin og hvidløg hakkes fint steges med den sprøde bacon, tilsæt sukker og eddike 
  • rosmarin og hvidløg hakkes fint steges med den sprøde bacon, tilsæt sukker og eddike, koges sammen til en kompot og afkøles
  • Butterdejen rulles ud og stikkes ud i cirkler 10 cm i diameter.
  • Halvdelen af cirklerne pensles med æg og der lægges lidt af den afkølede kompot på midten, cirklen foldes til en halvmåne og prikkes med en gaffel rundt i kanten,
  • Pensel piroggerne med æg, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 20 min.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering