
Fasan rilette med pære-havtorn pickles og tomat pirog
Antal: 6
Ingredienser
- 1 1/2 stk fasan
- salt
- 10 stk hel peber
- 3 fed hvidløg
- 3 stk laurbergblade
- 1 stk skalotteløg
- 1stk gulerod
- 3 stilke timian
- 150 g andefedt
- 2 dl vand
- 4 dl bouillon
Pickles
- 3 stk pærer
- 2 stk salatløg
- 200 g havtorn
- 2 stk kanelstang
- 100 g sukker
- 1/2 dl hvid balsamico
- 1 dl hyldeblomst
- Olie, salt og peber
Pirog
- butterdej
- 4 skiver bacon
- 6 stk tomater
- 2 stk æbler
- 1 dl æble eddike
- 2 fed hvidløg
- 2 grene rosmarin
- 100 g sukker
- æg til pensling
Sådan gør du
Rilette
- Skær kødet af bryst og over lår, drysses med salt, lad det trække imens grønsagerne renses og skæres i fine tern. Kom kødet i en gryde med grønsagerne, laurbereblade, peber og timianblade, tilsæt bouillon, vand og andefedt, lad kødet koge til det er mørt ca 20-30 min.
- Tag kødet op, afkøles, plukkes i stykker, sigt fonden.
- Kog fonden ned til ca 2 dl, vend fasan, fond sammen og kom i forme og sæt på køl.
Pickles
- Skræl pærer og pil løgene skæres ud i,grove tern, sauteres af i lidt olie, tilsæt kanelstang, sukker og balsamico, Simre i ca 5 min .Kom hyldeblomst og havtorn i og lad det simre i ca 20 min. Smages til med salt og peber. Retten serveres med salat.
Pirog
- Bacon skæres i tern steges sprøde på panden. Tomater og æbler skæres i grove tem, rosmarin og hvidløg hakkes fint steges med den sprøde bacon, tilsæt sukker og eddike
- rosmarin og hvidløg hakkes fint steges med den sprøde bacon, tilsæt sukker og eddike, koges sammen til en kompot og afkøles
- Butterdejen rulles ud og stikkes ud i cirkler 10 cm i diameter.
- Halvdelen af cirklerne pensles med æg og der lægges lidt af den afkølede kompot på midten, cirklen foldes til en halvmåne og prikkes med en gaffel rundt i kanten,
- Pensel piroggerne med æg, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 20 min.
No Comments