
Lam med asparges, spidskål ,abrikos og rosmarinsky
Antal: 6
Ingredienser
- 180 g lammeculotte pr person
- olie salt peber
- 2 spsk rosmarinblade
- 4-6 fed hvidløg
Asparges
- 3-4 stk asparges pr person
- vand salt
- 50 g smør
- 1/2 bdt estragon
- 1 spsk birkes
Spidskål
- 1 stk spidskål
- vand salt
- 200 g lyse abrikoser
- 2 stk skalotteløg
- 2 dl bouillon
- olie salt peber
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1 kvist rosmarin
- olie
- 1/2 dl mørk balsamico
- 1/2 l mørk fond
- 50 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens kødet, snit fedet, brunes af på en pande med olie, hak rosmarinblade og hvidløg.
- Sæt kødet i et ildfast fad, drys hvidløg og rosmarin over. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Og tages ud. Ved servering sættes i ovnen ca 10 min og hviler 10 min inden kødet skæres ud
Asparges
- Skræl asparges, knæk det nederste af, blanceres i vand og salt i 3-4 min, lægges på køkkenrulle.
- Brun smør med hakket estragon og birkes, steg asparges færdig på panden, kommes op i et ildfastfad, lunes ved servering.
Spidskål:
- Rens og snit kålen blanceres i vand og salt i 1-2 min kom koldt vand på„ kommes op i en sigte.Tag 100 gr abrikoser og 1 stk skalotteløg og snit det fint, koges op i bouillon og blendes.
- Snit resten af abrikoserne og skalotteløg, sauteres af på en pande med lidt olie, vend spidskålen med begge hold abrikoser kommes op i portionsforme, lunes i ovnen ved 150 g i ca 8 min.
Sauce.
- Pil og hak ch løg sauteres af i olie med rosmarin, kom balsamico på, koges væk.Tilsæt fond lad det simre i ca 10 min og sigtes. Ved servering lunes saucen, pisk kold smør i, smages til med salt og peber.
No Comments