Lam med asparges, spidskål ,abrikos og rosmarinsky

Lam med asparges, spidskål ,abrikos og rosmarinsky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 180 g lammeculotte pr person
  • olie salt peber
  • 2 spsk rosmarinblade
  • 4-6 fed hvidløg

Asparges

  • 3-4 stk asparges pr person
  • vand salt
  • 50 g smør
  • 1/2 bdt estragon
  • 1 spsk birkes

Spidskål

  • 1 stk spidskål
  • vand salt
  • 200 g lyse abrikoser
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 dl bouillon
  • olie salt peber

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 kvist rosmarin
  • olie
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 1/2 l mørk fond
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens kødet, snit fedet, brunes af på en pande med olie, hak rosmarinblade og hvidløg.
  • Sæt kødet i et ildfast fad, drys hvidløg og rosmarin over. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Og tages ud. Ved servering sættes i ovnen ca 10 min og hviler 10 min inden kødet skæres ud

Asparges

  • Skræl asparges, knæk det nederste af, blanceres i vand og salt i 3-4 min, lægges på køkkenrulle.
  • Brun smør med hakket estragon og birkes, steg asparges færdig på panden, kommes op i et ildfastfad, lunes ved servering.

Spidskål:

  • Rens og snit kålen blanceres i vand og salt i 1-2 min kom koldt vand på„ kommes op i en sigte.Tag 100 gr abrikoser og 1 stk skalotteløg og snit det fint, koges op i bouillon og blendes.
  • Snit resten af abrikoserne og skalotteløg, sauteres af på en pande med lidt olie, vend spidskålen med begge hold abrikoser kommes op i portionsforme, lunes i ovnen ved 150 g i ca 8 min.

Sauce.

  • Pil og hak ch løg sauteres af i olie med rosmarin, kom balsamico på, koges væk.Tilsæt fond lad det simre i ca 10 min og sigtes. Ved servering lunes saucen, pisk kold smør i, smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering