
Gratineret torsk med risotto og citron creme
Antal: 6
Ingredienser
- 175 g torsk pr person
- mel, smør, olie
Gratinering
- 175 g smør
- 2 spsk rasp
- 3 spsk hakket valnødder
- 6 stk hakket soltørret tomater
- 8 stk hakket sorte oliven
Risotto
- 3 1/2 dl ris
- 2 1/2 dl hvidvin
- 1 stk skalotteløg
- 5 dl hønsefond
- 250 g svampe
- 200 g spinat
- olie-salt og peber
- 3 spsk revet parmesan
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 2 dl hvidvin
- 1/2 tsk safran
- 3 dl hønsefond
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk creme fraiche 38%
- 1 stk citron skal og saft
- salt og peber
Sådan gør du
Gratinering
- Rør alle ingredienserne sammen og rul det sammen til en pølse først i film og stram derefter rullen i alufolie og lægges på køl.
Sauce
- Pil og hak skalotteløg fint sauteres af i olie, kom hvidvin og safran i og lad det simre ned til halvdelen, tilsæt hønsefond og lad det koge ned til ca 1 1/2 dl, tilsæt fløden og koges ned. Ved servering, kog saucen op med creme fraiche, citron saft og skal, smages til med salt og peber og blendes op med en stavblender.
Fisken
- Rens fisken og skær den i portions stykker, krydderes med salt og peber sættes på køl i en halv time.
- Vend fisken i mel og brun den af i smør på en pande, lægges bageplade med bagepapir.
- Ved servering skær tynde skiver af gratineringsmassen og læg dem på fisken.
- Stil fisken i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 3-5 min til gratineringen har fået en gylden farve.
Risotto
- Pil løg og hak dem fint sauteres af i olie kom risene i og vendes, tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk under omrøring, tilsæt 4 dl hønsefond og lad det koge væk under omrøring.
- Rens svampe og skær dem i mindre stykker, pluk og skyl spinat.
- Rist svampe af i olie på en pande og vend spinat i, kom det op i en sigte så væden løber fra.
- Ved servering lun risotto op med resten af hønsefonden så væden er væk, vend svampe, spinat og revet parmesan i smages til med salt og peber.
Noter
Januar 2017
No Comments