Gratineret torsk med risotto og citron creme

Gratineret torsk med risotto og citron creme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.markerfoto.dk

Ingredienser

  • 175 g torsk pr person
  • mel, smør, olie

Gratinering

  • 175 g smør
  • 2 spsk rasp
  • 3 spsk hakket valnødder
  • 6 stk hakket soltørret tomater
  • 8 stk hakket sorte oliven

Risotto

  • 3 1/2 dl ris
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 1 stk skalotteløg
  • 5 dl hønsefond
  • 250 g svampe
  • 200 g spinat
  • olie-salt og peber
  • 3 spsk revet parmesan

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 tsk safran
  • 3 dl hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk creme fraiche 38%
  • 1 stk citron skal og saft
  • salt og peber

Sådan gør du

Gratinering

  • Rør alle ingredienserne sammen og rul det sammen til en pølse først i film og stram derefter rullen i alufolie og lægges på køl.

Sauce

  • Pil og hak skalotteløg fint sauteres af i olie, kom hvidvin og safran i og lad det simre ned til halvdelen, tilsæt hønsefond og lad det koge ned til ca 1 1/2 dl, tilsæt fløden og koges ned. Ved servering, kog saucen op med creme fraiche, citron saft og skal, smages til med salt og peber og blendes op med en stavblender.

Fisken

  • Rens fisken og skær den i portions stykker, krydderes med salt og peber sættes på køl i en halv time.
  • Vend fisken i mel og brun den af i smør på en pande, lægges bageplade med bagepapir.
  • Ved servering skær tynde skiver af gratineringsmassen og læg dem på fisken.
  • Stil fisken i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 3-5 min til gratineringen har fået en gylden farve.

Risotto

  • Pil løg og hak dem fint sauteres af i olie kom risene i og vendes, tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk under omrøring, tilsæt 4 dl hønsefond og lad det koge væk under omrøring.
  • Rens svampe og skær dem i mindre stykker, pluk og skyl spinat.
  • Rist svampe af i olie på en pande og vend spinat i, kom det op i en sigte så væden løber fra.
  • Ved servering lun risotto op med resten af hønsefonden så væden er væk, vend svampe, spinat og revet parmesan i smages til med salt og peber.

Noter

Januar 2017

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering