Farseret kyllingebryst med spinat/enebær/tranebær og rodfrugter
Antal: 5
Ingredienser
- 6 stk kyllingebrystfilet á 125g
- 100 g frossen spinat
- 15 hele enebær
- 50 g soltørrede tranebær
- 75 g mager bacon
- 1 spsk smør
- salt og peber
- bomuldsgarn
Rodfrugter
- 250 g rødbeder
- 200 g pastinak
- 1 stk løg
- 600 g kartofler
- 150 g gulerødder
- salt og peber
Marinade
- 4 spsk olie
- 1/2 dl limesaft
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke timian
- salt og peber
Sauce
- 1 stk løg stort
- 1 spsk smør
- 3 1/2 dl bouillon
- 2 dl appelsinsaft
- 1 ds koncentreret tomatpuré lille dåse
- 1 tsk stødt sød chili
- majsstivelse
- salt og peber
Sådan gør du
Kyllingbryst
- Spinaten tøs op og knuges fri for væde. Enebærrene hakkes fint. Bacon, franebær og spinat hakkes groft og blandes med enebærene. Der skæres en lomme i hver kyllingebryst, hvor fyldet fordeles. Fileterne snøres med bomuldsgarn, hvorefter de brunes i smørret på en pande i ca. 5 min. Sæt dem derefter i ovnen, hvor de færdigsteges i ca 15 min. ved 200 grader på midterste rille.
Rodfrugter
- Rodfrugterne skæres i grove stykker. Løget skæres i både og blandes med rodfrugterne i en ovnfast fad.
Marinade
- Hvidløgene presses og blandes med olie og limesaft. Marinaden hældes henover rodfrugterne, hvorefter l«ydres med salt, peber og timiankviste. Rodfrugterne bages i ovn i ca 50 min. ved 200 grader på midterste rille.
Sauce
- Løget hakkes fint og svitses i fedtstoffet et par minutter. De øvrige ingredienser tilsættes. Lad det koge i 5-10 min. Jævnes med majsstivelsen og smages til med salt og peber.
No Comments