
Pighvar med mousselinesauce, bagte squash og tomat med rucola pesto
Antal: 6
Ingredienser
- 300 g pighvar m/ ben pr person
- citron, smør og timian
- olie-salt og peber
Sauce
- 1 1/2 dl æggeblommer
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk hvidvinseddike
- 250 g smør
- 1 1/2 dl piskefløde pisket til flødeskum
- salt og peber
- 1 stk citron – saften
- 1 tsk safran
Rucola pesto
- 1 pk rucola salat
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g parmesan
- 1 dl oliveolie
Squash
- 2 stk squash evt gul
- 2-3 stk tomater
- 1-2 stk salatløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens fisken og skyl den skæres ud i portions stykker, læg et stykke staniol smør det med olie, læg et stykke fisk på, pensel med smeltet smør, 2 skiver citron, timian grene og krydderes med salt- peber, lukkes sammen og kommes i en bradepande.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 15-20 min.
Rucola pesto
- Pluk rucola og skyl det, pil løgene og hakkes fint, riv osten, blend det med olie pestoen skal være tyk.
- Rens og skyl grønsagerne, skæres i skiver ikke for tynde, pensel grønsag skiverne med pesto og læg dem skiftevis oven på hinanden, sæt en træpind i, bages i ovnen ved 180g i 15-20 min.
Sauce
- Smelt smøret, hældes over i en anden gryde vallen må ikke komme med, holdes lun.
- Pres citronen. Kog hvidvin og eddike ned til halvdelen og kom safron i, pisk æggeblommer i til det har en cremet konsitent under svag varme.
- Pisk det afklaret smør i lidt efter lidt (sørg for saucen ikke koger), vend flødeskum i og smages til med salt, peber og citron saft.
- Hvis saucen skiller tilfør lidt koldt vand
Noter
Marts 2016
No Comments