Kærnemælksfløde med lakrids, chokoladekrymmel og jordbærpuré
Antal: 6
Ingredienser
Kærnemælksfløde
- 2 dl piskefløde
- 150 g sukker
- 1 stk vaniliestang – kornene
- 1 spsk lakridspulver
- 4 dl kærnemælk
- 4 bl husblas
Hvis krymmel
- 1,5 dl vand
- 125 g sukker
- 125 g chokolade
Jordbærpuré
- 200 g frosne jordbær
- 50 g sukker
- 3 spsk vand
- vaniliestangen
Sådan gør du
- Varm fløden op med sukker, korn fra vaniljestang og lakridspulver.
Gem vaniljestangen til pure. - Udblød husblas i koldt vand, klem den fri for væde og rør den i den varme fløde,
afkøl den lidt, tilsæt kærnemælk og kom det op i portions forme, sættes på køl
Chokoladecrunch
- Smelt chokoladen over vandbad. Kog sukker og vand til en lys gul farve 141 grader
Pisk den kogende sukkerlage i chokoladen, pisk det koldt og der dannes
sprøde chokoladekugler.
Puré
- Hak vanilliestangen, kog jordbær, sukker, vand og hakket vaniliestang sammen.
Blendes til puré
No Comments