
Limetærte med sharonfrugt eller nektarin og amarettocreme
Antal: 6
Ingredienser
- 1 pk Mørdej
- 6 stk lime — saften
- Revet skal af 4 stk lime
- 6 stk æggeblommer
- 25 g blødt smør
- 3 dl Piskefløde
- 200 g flormelis
Creme:
- 2 dl. Creme fraiche
- 2 spsk. Amaretto
- 1 spsk. Flormelis
- 3 stk sharonfrugt eller nektarin
Lage:
- 3 dl. Æblejuice
- 75 g rørsukker
- 1/2 stk vanillestang
- 10 stk hel peberkorn
- 1/4 stk rød chili
Sådan gør du
- Smør portionsforme
- Rul dejen ud med skal af 2 stk. lime
- Kom dejen i forme.
- Læg staniol over og kom ris på.
- Bag bunden i 10-15 min. ved 180 grader
- Tages ud og afkøles — fjem staniol og ris.
- Pisk æggeblommer og flormelis under svag varme.
- Tilsæt fløde, limesaft og skal samt smør under konstant piskning, så cremen ikke skiller.
- Kom cremen i tærtebunden.
- Bages ved 150 grader i ca. 10-15 min.
- Blancher frugten i vand.
- Tag skindet af og sker frugten i både.
- Kog lagen sammen og hæld den over frugten.
- Lad det trække i 1 time.
- Hæld lagen fra frugten.
- Koges ned til det bliver sirup.
Creme:
- Rør creme fraiche med flormelis og arnaretto.
- Stilles på køl.
Noter
Marts 2007
No Comments