Chokoladekage med marinerede bær
Antal: 6
Ingredienser
- 250 g chokolade
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 stk lime — skal
- 8 stk æggeblommer
- 8 stk æggehvider
- 1 stk vanille- kom
- 1/2 l æblejuice
- 20 g jernurt
- 100 g sukker
- 300 g blandede bær
Sådan gør du
- Hak chokolade og smør i tern — tilsæt sukker.
- Kommes i en skål — sættes over vandbad, lad det smelte.
- Røres i undervejs.
- Tilsæt æggeblommerne en efter en, mens der piskes kraftigt.
- Massen skal blive cremet.
- Lad det køle af.
- Tilsæt limeskal og vanillekom.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vendes i massen lidt efter lidt.
- Kom 2/3 af massen i en bageform med bagepapir.
- Bages ved 180 grader i ca. 25-30 min.
- Køl kagen af i fryseren.
- Hæld resten af dejen over.
- Stilles i fryseren igen.
- Ved serveringen drysses med kakao.
- Kog æblejuicen op med sukker.
- Kom jernurt i — lad det trække i 15 min.
- Lagen hældes over bærerne.
Noter
Februar 2008
2 Comments
Tapas med bagt torsk, skinkefarserede figner og krabbesalat - madforsjov
december 29, 2020 at 9:33 pm[…] Chokoladekage med marinerede bær […]
Stegt sandart med spidskål og mangosauce - madforsjov
december 29, 2020 at 9:48 pm[…] Chokoladekage med marinerede bær […]