Chokoladekage med marinerede bær

Chokoladekage med marinerede bær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 250 g chokolade
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 stk lime — skal
  • 8 stk æggeblommer
  • 8 stk æggehvider
  • 1 stk vanille- kom
  • 1/2 l æblejuice
  • 20 g jernurt
  • 100 g sukker
  • 300 g blandede bær

Sådan gør du

  • Hak chokolade og smør i tern — tilsæt sukker.
  • Kommes i en skål — sættes over vandbad, lad det smelte.
  • Røres i undervejs.
  • Tilsæt æggeblommerne en efter en, mens der piskes kraftigt.
  • Massen skal blive cremet.
  • Lad det køle af.
  • Tilsæt limeskal og vanillekom.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vendes i massen lidt efter lidt.
  • Kom 2/3 af massen i en bageform med bagepapir.
  • Bages ved 180 grader i ca. 25-30 min.
  • Køl kagen af i fryseren.
  • Hæld resten af dejen over.
  • Stilles i fryseren igen.
  • Ved serveringen drysses med kakao.
  • Kog æblejuicen op med sukker.
  • Kom jernurt i — lad det trække i 15 min.
  • Lagen hældes over bærerne.

Noter

Februar 2008

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Tapas med bagt torsk, skinkefarserede figner og krabbesalat - madforsjov
    december 29, 2020 at 9:33 pm

    […] Chokoladekage med marinerede bær […]

  • Reply
    Stegt sandart med spidskål og mangosauce - madforsjov
    december 29, 2020 at 9:48 pm

    […] Chokoladekage med marinerede bær […]

  • Leave a Reply

    Opskrift Vurdering