
Chokoladecreme med syltet tomat og sprød karamel kage
Antal: 6
Ingredienser
Creme
- 125 g lys chokolade
- 75 g nougat
- 10 g Earl Grey te
- 2 bl husblas
- 4 dl piskefløde
Karamelkage
- 75 g sukker
- 75 g smør
- 60 g honning
- 50 g mel
Tomater
- 3 stk tomater pr person
- 5 dl appelsin juice
- 150 g rørsukker
- 1 tsk vanilje pulver
- 1 bdt basilikum lille
- olie til fritering
Sådan gør du
Creme
- Blød husblas ud i koldt vand, hak chokolade og blød nougat, kom det op i en skål
- Kog halvdelen af fløden op sammen med the, lad det trække i 10 minutter
- Sigt fløden gennem en trådsigte og varm den op igen, hæld den over den hakede chokolade, omrøres til den er smeltet
- Pres væden fra husblas og røres i massen mens den er varm. Pisk resten af fløden stiv og vendes forsigtigt i massen. Kom cremen i portionsforme og sættes på køl.
Tomater
- Vask tomaterne, skæres igennem, lægges i et tærtefad, kog appelsinjuice, sukker og vaniliepulver ned til det halve. Hæld den varme lage over tomaterne og sættes i en forvarmet ovn ved 130 grader i 10 minutter. Tages ud og afkøles.
- Ved servering drysses med fint skåret basilikum.
- Friter topskud af basilikum i lidt olie og kom det på køkkenrulle.
Kage
- Rør sukker, smør, mel og honning sammen til en glat dej. Kom dejen i en sprøjtepose forsynet med et mellemstort hul
- Sprøjt dejen ud i 15cm lange baner på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Bages ved 170 grader til de er fladet ud og har fået en gylden farve
No Comments