Chokoladecreme med syltet tomat og sprød karamel kage

Chokoladecreme med syltet tomat og sprød karamel kage

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Creme

  • 125 g lys chokolade
  • 75 g nougat
  • 10 g Earl Grey te
  • 2 bl husblas
  • 4 dl piskefløde

Karamelkage

  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 60 g honning
  • 50 g mel

Tomater

  • 3 stk tomater pr person
  • 5 dl appelsin juice
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 bdt basilikum lille
  • olie til fritering

Sådan gør du

Creme

  • Blød husblas ud i koldt vand, hak chokolade og blød nougat, kom det op i en skål
  • Kog halvdelen af fløden op sammen med the, lad det trække i 10 minutter
  • Sigt fløden gennem en trådsigte og varm den op igen, hæld den over den hakede chokolade, omrøres til den er smeltet
  • Pres væden fra husblas og røres i massen mens den er varm. Pisk resten af fløden stiv og vendes forsigtigt i massen. Kom cremen i portionsforme og sættes på køl.

Tomater

  • Vask tomaterne, skæres igennem, lægges i et tærtefad, kog appelsinjuice, sukker og vaniliepulver ned til det halve. Hæld den varme lage over tomaterne og sættes i en forvarmet ovn ved 130 grader i 10 minutter. Tages ud og afkøles.
  • Ved servering drysses med fint skåret basilikum.
  • Friter topskud af basilikum i lidt olie og kom det på køkkenrulle.

Kage

  • Rør sukker, smør, mel og honning sammen til en glat dej. Kom dejen i en sprøjtepose forsynet med et mellemstort hul
  • Sprøjt dejen ud i 15cm lange baner på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Bages ved 170 grader til de er fladet ud og har fået en gylden farve

Noter

November 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering