
Jordskokkesuppe med sprød pastinak og kammuslinger
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 500 g jordskokker
- 2 stk løg
- 2 stk æbler
- 3 fed hvidløg
- rester fra pastinak
- 1/2 dl æble eddike
- 6 dl hvidvin
- 6 dl hønseboullion
- 1 dl vand
- 1 1/2 dl piskefløde
- 2 spk karry
- olie, salt og peber
Sprød pastinak
- 2-3 stk pastinak
- olie
- 2 stk kammuslinger pr person
- salt, peber og sukker
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl pastinak og skær lange tynde skiver på langs til chips 2 stk pr person
- Skær resten i tern, bruges til suppen.
- Dybsteg chipsene i olie til de er sprøde og lysebrune, ligges på køkkenrulle indtil brug
Suppen
- Rør karry op i piskefløden sættes på køl, skal trække i en time, piskes til det er cremeagtigt
- Skræl jordskokkerne, pil løg og hvidløg og det skæres i tern
- Skræl æbler og fjern kernehusene og skær dem i tern
- Grønsagerne sauteres af i olie under svag varme, kom æbleeddike på og lad eddiken koge væk
- Kom hvidvin, vand og bouillon på og lad suppen simre til grønsagerne er møre
- Blend suppen, sigtes og koges lidt ned.
- Ved servering varm suppen op og pisk karrycremen i, smages til med salt og peber
Kammuslinger
- Læg kammuslingerne på køkkenrulle, krydres med salt, peber og sukker, stilles på køl
- Ved servering rist dem af på en meget varm pande i lidt olie, tages af varmen og lad dem trække et par minutter
- Tang til pynt
Noter
September 2017
No Comments