Jordskokkesuppe med sprød pastinak og kammuslinger

Jordskokkesuppe med sprød pastinak og kammuslinger

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe

  • 500 g jordskokker
  • 2 stk løg
  • 2 stk æbler
  • 3 fed hvidløg
  • rester fra pastinak
  • 1/2 dl æble eddike
  • 6 dl hvidvin
  • 6 dl hønseboullion
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 2 spk karry
  • olie, salt og peber

Sprød pastinak

  • 2-3 stk pastinak
  • olie
  • 2 stk kammuslinger pr person
  • salt, peber og sukker
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Skræl pastinak og skær lange tynde skiver på langs til chips 2 stk pr person
  • Skær resten i tern, bruges til suppen.
  • Dybsteg chipsene i olie til de er sprøde og lysebrune, ligges på køkkenrulle indtil brug

Suppen

  • Rør karry op i piskefløden sættes på køl, skal trække i en time, piskes til det er cremeagtigt
  • Skræl jordskokkerne, pil løg og hvidløg og det skæres i tern
  • Skræl æbler og fjern kernehusene og skær dem i tern
  • Grønsagerne sauteres af i olie under svag varme, kom æbleeddike på og lad eddiken koge væk
  • Kom hvidvin, vand og bouillon på og lad suppen simre til grønsagerne er møre
  • Blend suppen, sigtes og koges lidt ned.
  • Ved servering varm suppen op og pisk karrycremen i, smages til med salt og peber

Kammuslinger

  • Læg kammuslingerne på køkkenrulle, krydres med salt, peber og sukker, stilles på køl
  • Ved servering rist dem af på en meget varm pande i lidt olie, tages af varmen og lad dem trække et par minutter
  • Tang til pynt

Noter

September 2017

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering