
Jomfruhummer suppe med timbale og friteret porre.
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 1,1 kg jomfruhummerskaller
- 1 stk porre
- 3 stk skalotteløg
- 1 stk persillerod
- 4 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 3 stk laurbærblade
- 10 stk hel sort peber
- 1 ds tomatpuré, lille
- 1/2 l hvidvin
- 1 l grøntsagsfond
- 1 spsk røget paprika
- 1/2 l piskefløde
- 1/2 dl Pernod
- olie, salt og peber
Timbale
- 200 g hvid fisk
- 100 g jomfruhummer, pillet
- 1 dl æggehvide
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
Porre
- 1/2 stk porre, det hvide
- olie til fritering
Dild olie
- 3/4 dl olie
- 1 dl hakket dild
- salt og peber
- 2 stk jomfruhummerhaler pr person
- smør, salt og peber
Sådan gør du
Suppe
- Kom jomfruhummer skaller i en bradepande sættes i en forvarmet ovn ved 250 g i 10 min, tages ud og knuses
- Rens alle grøntsagerne, skyl dem og skær dem i tern, sauteres af i olie, kom laurbærblade, peber,
- tomatpure og paprika på og vendes. Kom skallerne ved grøntsagerne og vendes, tilsæt hvidvin og
- fond, lad suppen koge stille i 20 min, tages af varmen, lad den trække i 15 min,
- suppen sigtes. Sigt suppen igennem et vådt klæde
- Kog suppen ned, tilsæt fløden lidt ad gange, koges ned, jævnes evt med maizena udrørt i koldt vand
- kom pernod på, koges op
- Ved serevering, lun suppen, smages til med salt og peber og blendes
- Timbale
Timbale
- Pil jomfruhummerne og tag strengen ud, skær fisken i tern, blend fisk og jomfruhummer med salt, kom ægehviderne i lidt af gangenog fløden til sidst. Vendes med hakket dild.
- Kom farsen op i smurte forme, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i 10 min
Porrer
- Snit det hvide af porrerne i lange tynde strimler, friteres i olie, kommes op på køkkenrulle og drysses med salt.
Jomfruhummerhaler
- Pil hummerhalerne, krydres med salt og peber, sættes på køl
- Ved servering steges i smør
Dild olie
- Blend olie og dild meget fint, smag til med salt og peber
Noter
November 2016
No Comments