Jomfruhummer suppe med timbale og friteret porre

Jomfruhummer suppe med timbale og friteret porre.

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe

  • 1,1 kg jomfruhummerskaller
  • 1 stk porre
  • 3 stk skalotteløg
  • 1 stk persillerod
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 3 stk laurbærblade
  • 10 stk hel sort peber
  • 1 ds tomatpuré, lille
  • 1/2 l hvidvin
  • 1 l grøntsagsfond
  • 1 spsk røget paprika
  • 1/2 l piskefløde
  • 1/2 dl Pernod
  • olie, salt og peber

Timbale

  • 200 g hvid fisk
  • 100 g jomfruhummer, pillet
  • 1 dl æggehvide
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Porre

  • 1/2 stk porre, det hvide
  • olie til fritering

Dild olie

  • 3/4 dl olie
  • 1 dl hakket dild
  • salt og peber
  • 2 stk jomfruhummerhaler pr person
  • smør, salt og peber

Sådan gør du

Suppe

  • Kom jomfruhummer skaller i en bradepande sættes i en forvarmet ovn ved 250 g i 10 min, tages ud og knuses
  • Rens alle grøntsagerne, skyl dem og skær dem i tern, sauteres af i olie, kom laurbærblade, peber,
  • tomatpure og paprika på og vendes. Kom skallerne ved grøntsagerne og vendes, tilsæt hvidvin og
  • fond, lad suppen koge stille i 20 min, tages af varmen, lad den trække i 15 min,
  • suppen sigtes. Sigt suppen igennem et vådt klæde
  • Kog suppen ned, tilsæt fløden lidt ad gange, koges ned, jævnes evt med maizena udrørt i koldt vand
  • kom pernod på, koges op
  • Ved serevering, lun suppen, smages til med salt og peber og blendes
  • Timbale

Timbale

  • Pil jomfruhummerne og tag strengen ud, skær fisken i tern, blend fisk og jomfruhummer med salt, kom ægehviderne i lidt af gangenog fløden til sidst. Vendes med hakket dild.
  • Kom farsen op i smurte forme, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i 10 min

Porrer

  • Snit det hvide af porrerne i lange tynde strimler, friteres i olie, kommes op på køkkenrulle og drysses med salt.

Jomfruhummerhaler

  • Pil hummerhalerne, krydres med salt og peber, sættes på køl
  • Ved servering steges i smør

Dild olie

  • Blend olie og dild meget fint, smag til med salt og peber

Noter

November 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering