Figentærte med solbærcremefraiche og chokolade

SONY DSC

Figentærte med solbærcremefraiche og chokolade

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 250 g butterdej
  • 16 stk friske figner
  • 50 g mandelmel
  • 1 stk æg
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 dl sirup kogt på lige dele vand og rørsukker

Creme

  • 1/2 l Creme fraiche
  • 3 spsk solbærsaft

Pynt

  • chokolade

Sådan gør du

  • Rul butterdejen ud på en melet bordplade. Beklæd en smurt og melet tærteform med dejen. Prik den med en gaffel, og sæt den i køleskab i 20 min.
  • Slå ægget ud i en skål. Tilsæt honning og pisk det til en luftig og letskummende konsistens opnås. Med en spatel fordeles cremen på tærtebunden. Skyl og tør fignerne, og skær dem i halve på langs. Læg dem ved siden af hinanden med skrællen opad ovenpå cremen. Hæld røsukkersirup over. Bag tærten i en 180 g forvarmet ovn i 20-30 min.. Pyntes med chokolade, og serveres med solbærcremefraiche.

Creme

  • Bland cremefraiche og solbærsaft

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering