
Figentærte med solbærcremefraiche og chokolade
Antal: 6
Ingredienser
- 250 g butterdej
- 16 stk friske figner
- 50 g mandelmel
- 1 stk æg
- 2 spsk flydende honning
- 1 dl sirup kogt på lige dele vand og rørsukker
Creme
- 1/2 l Creme fraiche
- 3 spsk solbærsaft
Pynt
- chokolade
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud på en melet bordplade. Beklæd en smurt og melet tærteform med dejen. Prik den med en gaffel, og sæt den i køleskab i 20 min.
- Slå ægget ud i en skål. Tilsæt honning og pisk det til en luftig og letskummende konsistens opnås. Med en spatel fordeles cremen på tærtebunden. Skyl og tør fignerne, og skær dem i halve på langs. Læg dem ved siden af hinanden med skrællen opad ovenpå cremen. Hæld røsukkersirup over. Bag tærten i en 180 g forvarmet ovn i 20-30 min.. Pyntes med chokolade, og serveres med solbærcremefraiche.
Creme
- Bland cremefraiche og solbærsaft
No Comments