Figentærte med citroncreme og blåbærcoulis
Antal: 6
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør i små tern
- 3 dl mel
- 1/2 dl flormelis
- 1 stk æg
- 1/2 spsk koldt vand
Citroncreme:
- 3 dl piskefløde
- 3 spsk lemoncurd
- 200 g blåbær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 dl vand
- citronmelisse
Fyld:
- 200 g smør
- 1 1/2 dl sukker
- 2 stk æg
- 200 g mandler smuttede og fint hakket
- 3/4 dl mel
- 150 g hvid chokolade hakket
- 6 stk friske figner
Sådan gør du
Dej:
- Gnid smørret i mel og flormelis, tilsæt æg og vand og saml dejen uden at ælte, pak dejen i film, og læg den på køl i 30 min. Rul dejen ud, læg den i smurte portionsforme.
Fyld:
- Rør smør og sukker lyst og cremet, rør æggene i, et af gangen. Vend de hakkede mandler, mel og chokolade i dejen. Skær stilken af fignerne, skær halvdelen af fignerne i tern, vendes forsigtig i dejen. Kom dejen i de ubagte tærter, skær resten af fignerne i kvarte stykker, stikkes ned i fyldet, bages ved 175 g i ca 25-30 min, til den er fast.
Creme:
- Kog blåbær med vand og sukker 5-6 min, til de kan moses med en gaffel og afkøles.
- Pisk fløden let og rør lemoncurd i.
2 Comments
Stinna
september 28, 2019 at 8:49 amVirkelig god dessert. Mums!
admin
september 28, 2019 at 9:04 amMange tak 🙂