Chokoladetærte med syltede blommer

Chokoladetærte med syltede blommer

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bund

  • 100 g Ladyfingers
  • 150 g makroner
  • 100 g smør

Chokolade

  • 400 g chokolade
  • 1 spsk pulverkaffe
  • 4 dl Piskefløde
  • 1/2 dl Bailey
  • 1 stk appelsin – skallen

Blommer

  • 6 stk blommer
  • 2 stk hel kanel
  • 100 g sukker
  • 1 dl Appelsinjuice

Sådan gør du

  • Kom ladyfingers og makroner i en plastpose og knus dem.
  • Bland krummerne godt med smeltet smør.
  • Smør portionsforme og fordel dejen – trykkes ned.

Fyld:

  • Smelt chokolade og kaffe over vandbad.
  • Pisk fløden stiv.
  • Kom appelsin og baily i.
  • Vend den smeltede chokolade i.
  • Bred chokolademassen over kagebunden.
  • Sættes på køl.

Blommer

  • Skær blommerne igennem.
  • Lægges i et ildfast fad.
  • Drysses med sukker.
  • Kom appelsin og kanel ved.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 min.

Noter

Februar 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering