
Chokoladetærte med syltede blommer
Antal: 6
Ingredienser
Bund
- 100 g Ladyfingers
- 150 g makroner
- 100 g smør
Chokolade
- 400 g chokolade
- 1 spsk pulverkaffe
- 4 dl Piskefløde
- 1/2 dl Bailey
- 1 stk appelsin – skallen
Blommer
- 6 stk blommer
- 2 stk hel kanel
- 100 g sukker
- 1 dl Appelsinjuice
Sådan gør du
- Kom ladyfingers og makroner i en plastpose og knus dem.
- Bland krummerne godt med smeltet smør.
- Smør portionsforme og fordel dejen – trykkes ned.
Fyld:
- Smelt chokolade og kaffe over vandbad.
- Pisk fløden stiv.
- Kom appelsin og baily i.
- Vend den smeltede chokolade i.
- Bred chokolademassen over kagebunden.
- Sættes på køl.
Blommer
- Skær blommerne igennem.
- Lægges i et ildfast fad.
- Drysses med sukker.
- Kom appelsin og kanel ved.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 min.
Noter
Februar 2005
No Comments