Bagt æbletærte med kold rosincreme og mynthesirup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bagt æbletærte med kold rosincreme og mynthesirup

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 3 stk madæbler
  • 75 g sukker
  • smør til stegning
  • 2 tsk. kanel

Dej

  • 3 stk æg
  • 175 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g mel
  • 50 g mandelflager
  • smør til pensling

Rosincreme

  • 75 g lyse rosiner
  • 1/2 dl Rom
  • 5 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde

Myntesirup

  • 1 1/2 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1/4 bdt mynte

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og skær dem i kvarte stykker.
  • Fjern kærnehuset.
  • Rist æblerne af i smør på en pande.
  • Drysses med sukker og kanel.

Dej

  • Pisk æg og sukker til det er hvidt.
  • Pisk fløden i og vend sigtet mel i til sidst.
  • Smør portionsforme.
  • Kom mandelflager i bunden.
  • Kom æbler på.
  • Kom dejen på til sidst.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 min.

Creme

  • Læg de lyse rosiner i rom og lad dem trække i ca. en time.
  • Pisk æggeblommerne med sukker.
  • Pisk fløden.
  • Vendes i æggemassen.
  • Vend rosiner og rom i til sidst.
  • Sættes på frost.
  • Vend cremen ca. hver halve time, så rosinerne ikke lægger sig i bunden.
  • Cremen kugles op ved serveringen.

Myntesirup

  • Kog vand og sukker sammen til det bliver sirup – afkøles.
  • Blendes med myntheblade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering