
Bagt æbletærte med kold rosincreme og mynthesirup
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk madæbler
- 75 g sukker
- smør til stegning
- 2 tsk. kanel
Dej
- 3 stk æg
- 175 g sukker
- 1 dl piskefløde
- 150 g mel
- 50 g mandelflager
- smør til pensling
Rosincreme
- 75 g lyse rosiner
- 1/2 dl Rom
- 5 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 4 dl piskefløde
Myntesirup
- 1 1/2 dl vand
- 100 g sukker
- 1/4 bdt mynte
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i kvarte stykker.
- Fjern kærnehuset.
- Rist æblerne af i smør på en pande.
- Drysses med sukker og kanel.
Dej
- Pisk æg og sukker til det er hvidt.
- Pisk fløden i og vend sigtet mel i til sidst.
- Smør portionsforme.
- Kom mandelflager i bunden.
- Kom æbler på.
- Kom dejen på til sidst.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Creme
- Læg de lyse rosiner i rom og lad dem trække i ca. en time.
- Pisk æggeblommerne med sukker.
- Pisk fløden.
- Vendes i æggemassen.
- Vend rosiner og rom i til sidst.
- Sættes på frost.
- Vend cremen ca. hver halve time, så rosinerne ikke lægger sig i bunden.
- Cremen kugles op ved serveringen.
Myntesirup
- Kog vand og sukker sammen til det bliver sirup – afkøles.
- Blendes med myntheblade.
No Comments