Pistacietærte med pærer, sprød kage, citrus sauce og passionfrugtis

Pistacietærte med pærer, sprød kage, citrus sauce og passionfrugtis.

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Tærter

  • 50 g pistacienødder
  • 100 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 2 stk æg – sammen pisket
  • 25 g mel – sigtet
  • 1/2 dl youghurt 10 %
  • Smør

Passionsfrugt

  • 5 stk Passionsfrugt
  • 1 dl æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • 3 dl piskefløde

Sprød kage

  • 50 g smør
  • 1/2 dl æggehvide
  • 50 g flormelis
  • 50 g mel

Pærer

  • 3 stk pærer
  • 4 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1/2 stk citron – saften

Citrus sauce

  • 2 stk lime – skal og saft
  • 2 stk appelsiner – skal og saft
  • 1,5 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1/2 tsk vaniliepulver

Sådan gør du

Tærter

  • Kog vand, sukker og citronsaft op. Skræl pærer,fjern kernehus og skær dem i kvarte
  • stykker kom dem op lagen dæk dem til med bagepapir, koges til de næsten er møre,
  • lad dem trække i lagen i 10 min, tages op og skæres i små tern.
  • Mal nødderne en blender med flormelis, kom dem op i en skål, rør æg og smør i med en
  • hånd mixer så dejen er samlet kom mel og youghurt i, røres godt igennem
  • Smør portions forme med smør, fordel dejen,kom pæretern på dejen og pres dem ned.
  • Sættes i en forvarmet ovn v 175 grader i 30- 40 min.

Citrus sauce

  • Riv skallen af lime og appelsiner, appelsiner og pres saften, kom saft, skal, vand, sukker
  • og vaniljepulver i en gryde, kog det til det bliver sirupsagtigt

Creme

  • Del passionsfrugter, skrab kødet ud i en gryde lunes op, passeres igennem en fin sigte
  • og afkøles
  • Pisk æggeblommer og flormelis til det bliver en tyk æggesnaps, vend passions frugt i.
  • Pisk fløden stift, vend æggesnaps og fløden sammen kom det op i portions forme, sættes på
  • frost indtil brug.

Sprød kage

  • Smelt smørret i en gryde. Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen pisk den smeltet
  • smør i pisk det godt igennem, der må ikke være klumper, lad dejen hvile på køl i 15 min.
  • Smør dejen ud i smalle striber ca 8-10 cm på bagepapir, bages ved 170 g i ca 6-8 min
  • til de er gyldne brune og afkøles.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering