
Pistacietærte med pærer, sprød kage, citrus sauce og passionfrugtis.
Antal: 6
Ingredienser
Tærter
- 50 g pistacienødder
- 100 g flormelis
- 100 g blødt smør
- 2 stk æg – sammen pisket
- 25 g mel – sigtet
- 1/2 dl youghurt 10 %
- Smør
Passionsfrugt
- 5 stk Passionsfrugt
- 1 dl æggeblommer
- 75 g flormelis
- 3 dl piskefløde
Sprød kage
- 50 g smør
- 1/2 dl æggehvide
- 50 g flormelis
- 50 g mel
Pærer
- 3 stk pærer
- 4 dl vand
- 100 g sukker
- 1/2 stk citron – saften
Citrus sauce
- 2 stk lime – skal og saft
- 2 stk appelsiner – skal og saft
- 1,5 dl vand
- 150 g sukker
- 1/2 tsk vaniliepulver
Sådan gør du
Tærter
- Kog vand, sukker og citronsaft op. Skræl pærer,fjern kernehus og skær dem i kvarte
- stykker kom dem op lagen dæk dem til med bagepapir, koges til de næsten er møre,
- lad dem trække i lagen i 10 min, tages op og skæres i små tern.
- Mal nødderne en blender med flormelis, kom dem op i en skål, rør æg og smør i med en
- hånd mixer så dejen er samlet kom mel og youghurt i, røres godt igennem
- Smør portions forme med smør, fordel dejen,kom pæretern på dejen og pres dem ned.
- Sættes i en forvarmet ovn v 175 grader i 30- 40 min.
Citrus sauce
- Riv skallen af lime og appelsiner, appelsiner og pres saften, kom saft, skal, vand, sukker
- og vaniljepulver i en gryde, kog det til det bliver sirupsagtigt
Creme
- Del passionsfrugter, skrab kødet ud i en gryde lunes op, passeres igennem en fin sigte
- og afkøles
- Pisk æggeblommer og flormelis til det bliver en tyk æggesnaps, vend passions frugt i.
- Pisk fløden stift, vend æggesnaps og fløden sammen kom det op i portions forme, sættes på
- frost indtil brug.
Sprød kage
- Smelt smørret i en gryde. Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen pisk den smeltet
- smør i pisk det godt igennem, der må ikke være klumper, lad dejen hvile på køl i 15 min.
- Smør dejen ud i smalle striber ca 8-10 cm på bagepapir, bages ved 170 g i ca 6-8 min
- til de er gyldne brune og afkøles.
No Comments