Chokoladeroulade med nougat-orange creme og karamelgitter

SONY DSC

Chokoladeroulade med nougat-orange creme og karamelgitter

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

INGREDIENSER ROULADE

  • 3 stk æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 200 g blød nougat
  • 1 stk appelsin – skallen

Karamelgitter

  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 2,5 dl piskefløde til pynt

Sådan gør du

  • Varm fløden op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde under omrøring. Tilsæt revet appelsinskal og sæt det til afkøling. Pisk æg og sukker luftig og skummende. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i og vend det i æggesnapsen. Vend til sidst forsigtigt smeltet chokolade i dejen og smør den ud på en bageplade med bagepapir — ca 30×38 cm. Bag rouladen ved 210 grader i 8-10 min. Vend rouladen over på et nyt stykke bagepapir, træk forsigtigt det gamle af og lad den køle en smule af under et fugtigt viskestykke. Når nougatfløden er kold piskes den til flødeskum og smøres ud på rouladen. Rul den sammen og læg den i køleskab indtil servering.

KARAMELGITTER

  • Smelt smør og sukker og lav 6 små kunstværker på bagepapir.
  • Piskefløde piskes til pynt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering