Vildandebryst med svampetimbale og portvinssauce

SONY DSC

Vildandebryst med svampetimbale og portvinssauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk vildandebryst pr. person
  • 500 g gulerod
  • Salt — peber
  • Persille — appelsinjuice
  • 1/2 stk Savoykål
  • Olie, salt, peber

Sauce:

  • 2 stk skalotteløg
  • 1/4 dl Hvidvinseddike
  • 1 dl Portvin
  • 4 dl Hønsefond
  • 3 dl Piskefløde
  • Olie, salt, peber

Svampe

  • 500 g bl. svarnpe
  • 150 g lyse abrikoser
  • 1/2 dl Hvid balsamico
  • 3 stk æg
  • 2 dl Piskefløde
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • Salt, peber, revet muskatnød
  • 150 g tranebær
  • smør — sukker

Sådan gør du

  • Rens vildænder — gnides med salt og peber.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 0 i 15 min. — tages ud og afkøles.
  • Skræl gulerødder — skæres i skiver — koges møre i appelsinjuice.
  • Hæld væden fra — mos med en gaffel — smages til med salt og peber.
  • Vend hakket persille i.
  • Pluk kålen i blade — blancheres i vand og salt — tørres i køkkenrulle.
  • Skær brysterne fra — fjern skindet — læg gulerodspuré på — pakkes ind i kålen.
  • Lægges i et ildfast fad — sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-15 min. — hviler i 5 min.

Svampe:

  • Rens svampe — skæres i strimler.
  • Skær abrikoser i strimler.
  • Rist svampe af i smør — tilsæt hvid balsamico.
  • Vendes med abrikoser — kommes i en sigte, så væden kan løbe fra.
  • Pisk æg og fløde sammen — smages til med sennep, salt, peber og revet muskatnød.
  • Fordel svampe i smurte forme — kom væden over.
  • Sættes i vandbad i ovnen ved 180 gader i ca. 25-36 min.

Sauce:

  • Hak skalotteløg fint, ristes af i olie — tilsæt vineddike — koges ned.
  • Kom portvin og fond på — koges ned.
  • Tilsæt piskefløden — koges jævn.
  • Blendes og smages til med salt og peber.
  • Rist tranebær i smør — tilsæt sukker — lad det simre til det bliver kompot.

Noter

November 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering