Perlehønebryst med æble, rødbeder og æblesky
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk perlehønebryst pr person
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 spsk rosmarinbiade
- 1 stk appelsin – saft og skal
- salt peber
Æblesky
- 1 stk syrlig æbel
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 4 skiver bacon
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl æbleeddike
- 1/2 l kalvefond
- 75-100 g smør
Rødbeder
- 2 stk rødbeder
- 1/2 dl mørk balsamico
- 50 g mørk farm
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk kanel
- salt peber
- staniol
Æbler
- 3 stk røde æbler
- 100 g rosiner
- 1 1/2 dl portvin
- 75 g mandler
- 1 spsk rosmarinblade
- 25 g smør
Sådan gør du
- Rens vingeben på perlehønebrystet, pisk olie, honning og appelsinsaft sammen, hak appelsinskal og rosmarinblade, vendes i krydderes med salt og peber, vend perlehønebrysterne i og sættes på køl i ca 1 time. Ved servering brun brysterne af, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 8-10 min, trækker i ca 4-5 min.
Rødbeder.
- Skræl rødbederne, pisk balsamico, olie, farin, kanel, salt og peber sammen, vend rødbederne i massen pakkes i stanniol og bages i ovnen ved 200g i ca 20-25 min til de er sprøde
- Lav lange strimler med en tyndskraller, lunes ved servering.
Æbler.
- Kog rosiner op i portvin til væden næsten er væk. Smut og hak mandler groft, hak rosmarinblade vendes i rosineme. Skær æblerne igennem fjern kernehuset, sættes i et ildfast fad, fordel rosinerne i æblerne, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 10-15 min.
Æblesky.
- Rens alle grønsagerne skæres i tern, skær bacon i tern. Rist bacon af i olien tilsæt grønsagerne lad det simre under svag varme i 5 min, tilsæt æbleeddike lad det simre lidt, tilsæt fonden lad det simre 6-8 min. Sigt saucen, koges ned til det har en passende konsistens.
- Ved servering piskes saucen med kold smør, smages til med salt og peber.
No Comments