Helleflynder med mandelrasp, græskar, fennikel og kørvel creme

Helleflynder med mandelrasp, græskar, fennikel og kørvel creme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 175 g fisk pr person
  • salt og peber
  • 100 g mandler
  • 3 dl pankorasp
  • 1/4 bdt persille
  • salt og peber
  • smør til stegning

Græskar.

  • 3/4 stk hokkaido
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl hvid balsamico
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk timianblade
  • salt og peber

Marineret græskar

  • 1/4 stk græskar
  • 3 spsk sesamfrø
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 stk rød grape frugt
  • 1/2 dl hyldeblomst
  • salt og peber.

Fennikel

  • 2 stk fennikel
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl pernod
  • 3 dl hønseboullion
  • salt og peber

Kørvel creme

  • 3 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk æble
  • 1/4 dl hvid balsamico
  • 3 dl hønseboullion
  • 3 dl piskefløde
  • olie-salt og peber
  • 1/2 bdt kørvel

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken, skæres ud i portionstykker, krydderes med salt og peber, sættes på køl.
  • Kog mandlerne op og smut dem, pluk persille og skyl det tørres godt det skal være helt tørt.
  • Blend mandler, rasp og persille til en fin rasp. Vend fisken i raspen, brunes af i smør på en pande, sættes på en bageplade med bagepapir. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 6-8 min.

Græskar

  • Skræl græskar, fjern kernerne, skær kødet i tern kom det op i et ildfast fad tilsæt salt og peber.
  • Kog hønsebouillon, balsamico, sukker og timianblade op til sukkeret er opløst, hæld lagen over græskarne, sættes i en forvarmet ovn ved 180g i ca 20 min ,de skal være sprøde.
  • Ved servering lunes i ovnen ved 180g. i ca 10 min

Marineret græskar

  • Skræl græskar, fjern kernerne, skæres i tynde skiver på et mandolinjern ,lægges i koldt vand. Skær skrællen og det hvide af grapefrugten fra og skær kødet ud i lameller. Rist sesamfrø af på en tør pande, kom olivenolie og hyldeblomst på lad det lige koge sammen, kom kødet fra grapen i, blendes og smages til med salt og peber.
  • Ved servering kom græskarrene op i en sigte, vendes i lagen.

Fennikel

  • Rens fennikel, skæres i kvarte stykker, pil løgene og hak dem fint koges op med pernod og hønsebouillon på en tør pande, kom fennikel stykker i med stanniol over, lad det simre i 8-10 min, kom det op i et ildfast fad, kog lagen ned.
  • Ved servering kom lagen over fenniklen og sæt i ovnen ved 180g i ca. 10 min.

Kørvelcreme

  • Pil løgene og skær dem i fine tern, skræl æblet, fjern kernehuset, skær kødet i fine tern, sauteres af i olie kom balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon og kog det ned til ca halvdelen, tilsæt piskefløden og kog det lidt ned.
  • Blend saucen og kog den ned til den har sauce konsistens.
  • Ved servering pluk kørvel, saucen lunes op blendes med kørvel smages til med salt og peber,
  • Saucen må ikke koge når kørvlen er kommet i.

Noter

Oktober 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering