Tun med papayasalat

Tun med papayasalat

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Chilisauce

  • 1 spsk finthakket hvidløg
  • 1 stilk finthakket citrongræs
  • 1 – 2 stk finthakket grøn chili
  • 4 spsk limesaft
  • 4 spsk fish sauce
  • 5 spsk sukker
  • 5 spsk olie
  • 100 g tun pr person

Salat

  • 1 stk papaya
  • 1-2 stk rødløg
  • 4 stk forårsløg

Dressing:

  • 1/2 dl Vand
  • 1dl Rørsukker
  • 1/2 stk rød chili
  • 2 spsk fish sauce
  • 1 stk lime— saften
  • Hakket koriander
  • Salt — peber

Sådan gør du

  • Lav marinaden — vend tunen heri — lad det marinere i mindst 1 time i køleskab.
  • Ved serveringen steges tunen ved stærk varme 1 min. på hver side i lidt af marinaden.
  • Tilsæt resten af væden, når tunen er vendt.

Dressing

  • Kog vand og rørsukker sammen.
  • Hak chili og lad det koge ned.
  • Afkøles.
  • Piskes med limesaft og fish sauce.
  • Vendes med hakket koriander.
  • Smages til med salt og peber.
  • Skræl papaya — fjern kerner.
  • Pil løg.
  • Rens forårsløg.
  • Snittes i fine strimler.
  • Vend salaten i dressingen ved serveringen.

Noter

Januar 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering