
Tun med papayasalat
Antal: 6
Ingredienser
Chilisauce
- 1 spsk finthakket hvidløg
- 1 stilk finthakket citrongræs
- 1 – 2 stk finthakket grøn chili
- 4 spsk limesaft
- 4 spsk fish sauce
- 5 spsk sukker
- 5 spsk olie
- 100 g tun pr person
Salat
- 1 stk papaya
- 1-2 stk rødløg
- 4 stk forårsløg
Dressing:
- 1/2 dl Vand
- 1dl Rørsukker
- 1/2 stk rød chili
- 2 spsk fish sauce
- 1 stk lime— saften
- Hakket koriander
- Salt — peber
Sådan gør du
- Lav marinaden — vend tunen heri — lad det marinere i mindst 1 time i køleskab.
- Ved serveringen steges tunen ved stærk varme 1 min. på hver side i lidt af marinaden.
- Tilsæt resten af væden, når tunen er vendt.
Dressing
- Kog vand og rørsukker sammen.
- Hak chili og lad det koge ned.
- Afkøles.
- Piskes med limesaft og fish sauce.
- Vendes med hakket koriander.
- Smages til med salt og peber.
- Skræl papaya — fjern kerner.
- Pil løg.
- Rens forårsløg.
- Snittes i fine strimler.
- Vend salaten i dressingen ved serveringen.
Noter
Januar 2008
No Comments