
Ærtesuppe med lun laksetatar
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 3 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4-5 stk ramsløg
- 25 g smør
- 500 g frosne ærter
- 6 dl hønseboullion
- 3 dl hvidvin
- 1/2 dl hvid balsamico
- 1 dl æggeblommer
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
Laks
- 500 g laks
- 400 g bælg ærter
- 1 stk rødløg
- 2 stilke bladselleri
- 1/2 dl oliven olie
- 2 stk lime – saften
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens skalotteløg og hvidløg hak det fint sauteres af i smør uden det tager farve, snit ramsløgblade vendes i. Kom balsamico og hvidvin på og kog det lidt ind, tilsæt hønseboullion og kog det igennem, kom ærterne på lad suppen simre i 10 min.
- Blend suppen og passeret den igennem en sigte.
- Pisk fløde og æggeblommer sammen.
- Ved servering kog suppen op og leger suppen med æg og fløde, smages til med salt og peber.
Laksetatar
- Bælg ærterng, rens rødløg og bladselleri og hak det fint, ærter, rødløg og bladselleri sauteres af i lidt olie uden at brune og kom det op i en skål.
- Rens laksen hak laksekødet fint med en kniv og vend laksekødet i grønsagerne, pisk olie og lime saft sammen og vend det i laksetataren.
- Fordel tataren i smurte portionsforme.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn 150 g i 5 min
Noter
April 2018
No Comments