Svampeboullion med tigerrejer

Svampeboullion med tigerrejer

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bouillon

  • 50 g tørrede svampe
  • 300 g portobello svampe
  • 1 stk porre
  • 3 fed hvidløg
  • 75 g frisk ingefær
  • 3 stk skalotteløg
  • 1 stk rød chili
  • 1/2 l æblejuice
  • 1 l hønseboullion
  • olie, salt og peber

Fyld

  • 1 stk porre det hvide
  • 300 g østershatte
  • 3 stk tigerrejer pr person
  • 3 fed hvidløg
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

  • Kom de tørrede svampe i ca 4 dl vand, lad dem trække i ca 30 min.
  • Rens svampe, løg og porer snit dem groft, skral og riv ingefær, snit chilipeber og rist det af i olie. Tilsæt de tørrede svampe med væde koges op, kom æblejuice ved og koges lidt ned, kom hønseboullion på lad det simre stille i ca 30 min sigtes.
  • Sigt boullionen igen gennem et klæde, koges ned til der er 7-8 dl, smages til med salt og peber.

Fyld

  • Pluk østerhatte i fine strimler, skær porer i fine ringe og skylles, ved servering rist porrer og svampe af i olie krydderes med salt og peber.

Tigerrejer

  • Pil rejerne vendes i olie med presset hvidløg, sættes på køl.
  • Ristet af ved servering

Noter

Januar 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering