Kulmulebolde med urtesalat og peberrodscreme

Kulmulebolde med urtesalat og peberrodscreme

Kulmulebolde med urtesalat og peberrodscreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 500 g kulmule
  • salt og peber
  • 1 stk citron skal og saft
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 stk skalotteløg
  • 1/4 bdt purløg
  • æggehvide, mel og rasp

Creme

  • 150 g rygeost
  • 1 dl piskefløde
  • salt peber
  • revet peberrod

Urtesalat

  • 3 stk forårsløg
  • 1/4 bdt kørvel
  • 1/4 bdt dild
  • 1/2 bk spirer
  • olie
  • høvlet peberrod til pynt

Sådan gør du

  • Kulmulen bages i ovnen ved 150 g i 10 min, tages ud, fjern skindet og afkøl fisken, kom kødet op i en skål røres med hakket skalotteløg, fint snittet purløg, creme fraiche, citron saft og skal, smages til med salt og peber.
  • Massen rulles som små bolde og sættes på frost en 1/2 time.
  • Paneres i mel, æggehvide og rasp, ved servering friteres de i olie, holdes lune i ovnen ved 100g.

Urtesalat

  • Rens løgene skæres i tynde ringe kom dem op i en skål marineres i lidt olie.
  • Pluk urterne kom dem i koldt vand, ved servering vendes urterne sammen med løgene.

Creme

  • Pisk fløden let rør rygeosten i, smages til med salt, peber og revet peberrod, kom cremen op i en sprøjtepose.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering