Tatar af røget svinemørbrad med confiteret æggeblomme og ristet rugbrød

Tatar af røget svinemørbrad med confiteret æggeblomme og ristet rugbrød

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 450 g røget svinemørbrad
  • 2 stk små rødløg
  • 4-5 stk syltet agurk
  • 150 g mayonaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • peber
  • 1/4 bdt fint hakket estragon
  • 75 g kapers
  • neutral olie

Æggeblommer

  • 1 stk æggeblomme pr person
  • neutral olie
  • salat
  • 1 stk tynd skive rugbrød pr person
  • oliven olie til pensling

Sådan gør du

  • Skær mørbrad i meget fine tern, pil og hak rødløg fint, skær agurk fint, pluk og skyl estragon og hakkes fint.
  • Rør mayonaise sammen med dijonsennep og hakket estragon.
  • Vend mørbrad, løg og agurker i, stilles på køl indtil brug.

Æggeblommer

  • Del æggene kom blommerne op i en ildfast dyb tallerken, dæk dem med olie og stilles i en varm ovn ved 75 g i ca 1 time, eller til de har en konsistens som blødt smør.
  • Løft dem forsigtigt op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kapers

  • Kom kapers på køkkenrulle så der ikke er væde på, kom olie på en pande og friter kapers lidt af gangen, kom dem op på køkkenrulle.
  • Skyl og pluk salat

Rugbrød

  • Skær rugbrød ud i meget tynde skiver, skær skorpen af og del skiverne i 3 stykker så det bliver trekanter.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie, sættes i ovnen ved 200 g til de er sprøde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering